ЦСКА с третия си отбор срещу Дунав

Първа „червена” визита в Русе от 26 г. насам

ЦСКА с третия си отбор срещу Дунав

ЦСКА ще изиграе днес първия си официален мач в Русе от повече от 26 години насам. Предишната среща, която е на ниво елит, се състои на 13 март 1991 г.

Тогава армейците печелят с 2:1, като головете реализират Георги Георгиев-Гецата и Антон Димитров-Пирожката. За Дунав точен е Тодоров. В същия сезон русенци остават 15-и от 16 отбора и изпадат. Те се завърнаха едва през миналото лято след четвърт век изгнание, преминало от втора до четвърта дивизия. За последно ЦСКА игра в "малката Виена" на 16 декември 2014 г.

Водените от Стойчо Младенов армейци гостуваха в контрола на Дунав, който тогава газеше всичко наред в Североизточната Трета лига. Двубоят завърши 2:0 за червените с попадения на Орелиен Жоаким и Антон Карачанаков. Треньор на русенци и тогава, и сега бе Веселин Великов.

ЦСКА замина с 15 играчи за мача днес от 20:00 часа. В групата на треньора Стамен Белчев не попадна нито един от основните състезатели през сезона, а всички чужденци са били пуснати в почивка. Двубоят е без никакво значение за крайното класиране на ЦСКА, който си осигури второто място в Първа лига. В списъка на Белчев личат имената на 6 юноши на възраст между 16 и 18 г., които никога не са попадали в групата на представителния отбор, дори за контроли. Средната възраст на 15-те футболисти е точно 20 години! Така ЦСКА ще излезе с третия си състав в Русе.

Мачът е по-важен за Дунав, който все още не си е гарантирал 4-ото място. С оглед състава на ЦСКА русенци едва ли ще имат проблеми да удържат тази позиция, която ще им даде възможност да играят в евротурнирите. Това стана факт, след като УЕФА отказа да пусне армейците на международната сцена.

По-опитните футболисти в състава на ЦСКА днес ще са Конов (23 г.), Дюлгеров (27 г.), Малинов (23 г.), Никола Колев (21 г.), Станоев (22 г.), Витанов (22 г.) и Руменов (23 г.). В центъра на защитата почти сигурно титуляр ще е 19-го-дишният Мартин Симеонов (с 11 мача за дубъла). За него това ще е дебют в представителния тим. Той ще си партнира с Дюлгеров. Отдясно ще е Стойчо Атанасов, а отляво се очаква да действа Петър Витанов.

Вътрешни халфове се очертава да бъдат Станоев (капитан на дубъла) и Малинов. По десния фланг ще атакува Румен Руменов, а по левия един от обещаващите играчи в школата - Георги Търтов (18 г.). Върхът на атаката почти сигурно ще бъде резервиран за Тонислав Йорданов (18 г.). Руменов, Търтов и Йорданов не са играли за представителния отбор досега.

На пейката пък ще останат 16-годишният вратар Драгомир Захаринов, който от доста време е в школата на ЦСКА. Централният защитник Милен Манчев (р. 2001 г.), който е на "Армията" от началото на 2014 г., левият бек Митко Митков (р. 2000 г.), дошъл от Литекс през лятото, както и
17-годишното крило Радослав Илиев, също отдавна юноша на армейците, пише "Тема спорт". 

За Дунав на линия е изтърпелият наказание Христофор Хубчев. Марио Петков се възстановяваше от комоцио, но е готов за мача, а Джалилов, който също беше с травма, би трябвало да се завърне. Извън нея заради контузии остават вратарят Луков, Марем и Атанас Атанасов.

Мачът Дунав – ЦСКА стартира в 20:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт. 

Валентин Илиев: Не мога да си обясня защо има припряност

Наставникът на ЦСКА 1948 не беше доволен от точката срещу Арда

Киров: Вторите полувремена са ни проблем (ВИДЕО)

Треньорът на Арда коментира равенството с ЦСКА 1948

Волен Чинков свири Ботев Пд - ЦСКА

Вижте назначенията за 1/2-финалите за купата

ФИФА със сериозен удар върху Берое

Старозагорци не могат да картотекират нови футболисти

Гонзо: Последните 5 години efbet Лига е сред най-интересните първенства

Президентът на БФС подкрепи формата на шампионата

БФС обяви глобите и наказанията след последния кръг

Вижте всички решения

Ботев Пловдив уреди документите на Нехемие Кинтунту

Зимното попълнение на "канарчетата" вече може да играе за тима

Потвърдено: Пълен стадион за Ботев – ЦСКА в Пловдив

Остават по-малко от 900 билета за реванша

Скандал в ДЮШ на Левски: Зетят на Сираков скочи на помощника си (ВИДЕО)

На любопитен диалог станаха свидетели зрителите на детски мач

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки