Дерменджиев: Няма напрежение около мен, не се притеснявам

"Стъпил съм здраво на земята, много е трудно, но поемам отговорност , ако съм сбъркал някъде", сподели специалистът

Дерменджиев: Няма напрежение около мен, не се притеснявам

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана разочарован от нулевото равенство, което записа неговият отбор срещу Локомотив (Пд) в среща от третия кръг на Първа лига.

 

Специалистът сподели, че има натрупано напрежение в играчите и коментира предстоящия мач-реванш срещу израелския Апоеел (Беер Шева), в който "орлите" трябва да заличат два гола пасив.

 

"Един неспокоен, един нервен мач. Това, че не вкарахме дузпата, се отрази на футболистите. Променливият контрол върху играта и ситуациите, които пропуснахме доведоха до този резултат", заяви треньорът на Лудогорец. 

 

Дерменджиев говори и за пропуска на Димо Бакалов, който можеше да се окаже решаващ за срещата днес.

 

"Още не сме коментирали тази ситуация. Локомотив (Пд) е стойностен отбор, не може да го оставяме без положения. За мен мача бе доста нервен, играхме неспокойно. Имахме добри единоборства, но видях и проблеми в развитието на атаката".

 

Специалистът сподели и вижданията си за срещата-реванш срещу израелския Апоел (Беер Шева).

 

"Ние се подготвяме за този мач. Чакаме един изключително труден двубой. Трябва да изиграем тази среща с много висок интелект. Беер Шева е преодолим отбор, но ако не играем, както трябва, то може и да загубим. Трябва да сме търпеливи и да чакаме своя момент."

 
„Изиграхме в Израел двубой при много тежки метеорологични условия. После имаше и тежко, дълго пътуване. Затова предпочетох основните играчи да бъдат възстановени. В сряда трябва да играем не на 100 процента, а над 100 процента, за да го спечелим. Във футбола всичко е възможно. Надявам се да бъдем ние крайните победители.” 
 

„Имахме няколко ситуации при гостуването от т. нар. 100-процентови. Аз съм казал, че щом не е гол, тази ситуация не е била голова. Предната кампания същите момчета вкараха доста попадения, надявам се пак да го направят. Какво му пречи на Вандерсон пак да отбележи три гола? Това са играчи, които имат качества да бележат. Всеки във футбола пропуска. На световни първенства и дузпи са пропускани, класиране е пропадало заради това нещо. В крайна сметка се надявам в сряда положенията си да ги вкараме.” 

 

Дерменджиев отговори и на хората, които постоянно го критикуват.  Старши треньорът на разградчани, сподели, че той решава, а тези, които го обвиняват, могат да продължат да си говорят. 

 

„В България има 8 милиона анализатори, аз решавам. Тези, които казват, че нямам план, нека си говорят. Един мач се подготвя дълго време. Когато излезе жребия, аз и футболистите го подготвяме. Това е много голяма отговорност. Това не е емоция. Вандерсон като пропусна още първия път, какво, трябваше да го сменя ли? Важното е, че е бил на такава ситуаиция. Знам, че този пропуск не е добре за отбора, че може да е фатално. Що се отнася до плановете – един мач от тази фаза трябва да бъде разигран по много мачове. Това не е обикновена среща. Ето сега, тук загубихме 2 точки в първенството, но то е много дълго. Ето обаче на реванша играеш 90 минути, може би после дузпи и губиш… И това е. Има много компоненти, които предварително се проиграват.”
 
„Нека да бъда обвиняван, а крайният резултат да бъде в полза на Лудогорец. Аз нямам право да бъда напрегнат, трябва да вдъхна доверие на футболистите. Това напрежение около мен нито го мисля, нито ми минава през ума, нито ме притеснява. Аз стоя много здраво на земята. Искам да бъда реален във футбола. Там, където съм сбъркал, съм готов да го поема като ангажимент. Много е трудно. Един плейоф струва 20 милиона евро. Ръководенето на подготовката за един такъв мач какво означава разбирате ли? Паднали сме, пропуснахме ситуации, но можем да го поправим. Това са ситуации, които ги знаят само тези, преминали през тях. Радвам се, че Лудогорец до момента ги постигна тези успехи. В реванша ще ни трябва подкрепа и смятам, че ще я получим от всички, които мислят трезво”, завърши Дерменджиев.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки