Сливен инкасира гол номер 1000 в "А" група

Една секунда не стигна на Иовов за рекорд

Сливен инкасира гол номер 1000 в "А" група

С напредването на сезона във родното футболно първенство идва и моментът за по-любопитните факти, породени от подновяването на съревнованията през пролетния полусезон. "Меридиан мач" предоставя някои от по-забележтелните постижения след 19-я кръг в "А" група

Първият гол на Дениран Ортега в мача Славия - Сливен (3:1) бе попадение номер 1000 във вратата на „воеводите" в „А" гру­па. Настоящият сезон е 23-и за тях в елита, като до момента голо­вата им разлика е 845-1001.

 
Нападателят на Левски Христо Йовов отбеляза гол в 19-ата секунда срещу Локо­мотив (Пд) в мача на стадион „Георги Аспа­рухов". Той обаче ос­тана на 1 секунда от постижението на Сте­фан Киков от Сливен, който вкара най-бър­зия гол до момента в първенството. Любо­питното е, че играчът на „воеводите", също както и Йовов, се раз­писа във вратата на „смърфовете". Попа­дението му бе в пър­вия кръг в мача Сли­вен - Локомотив (Пд) 1:1 в 18-ата секунда.
 
 Левски и Локомо­тив (Пд) изиграха мач номер 100 помежду си в „А" група. „Смърфо­вете" имат 12 победи, ремитата са 20, а 68 са победите на Левски. Головата разлика е 218-75 в полза на Лев­ски.
 
Вторият гол на Мартин Камбуров в мача Ботев - Локо (Сф) 0:4 бе гол номер 2200 във вратата на Ботев в „А" група. За 56-те им сезона в „А" група головата разлика на „ка­нарчетата" е
2331-2200.

На мача Миньор – Беласица петричани спечелиха първата си победа като гост в тазгодишното издание на футболното ни първенство. Това е и първи успех за Беласица в Перник, като до момента „комитите” имаха само две загуби от два мача и нито един отбелязан гол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки