Янкович най-после победи Ана Иванович

Световната номер 1 продължава да демонстрира страхотна форма

Янкович най-после победи Ана Иванович

Световната номер 1 Йелена Янкович спечели първия си мач от "Бялата" група на заключителния турнир от сериите "Мастърс" в Доха при жените с победа над сънародничката си Ана Иванович с 6:3, 6:4. Двубоят мина под тоталната доминация на Янкович, която имаше пълно превъзходство на корта и потвърди, че се намира в страхотна форма.

В първия сет Янкович успя да дръпне с 3-0, показвайки отлична игра от основната линия. Двете провеждаха дълги разигравания, при които стабилната Янкович караше противничката си да прави лесни непредизвикани грешки. Въпреки, че Иванович успя също да пробие подаването на световната номер 1 и да изравни за 3:3, това не се оказа достатъчно и Янкович безпроблемно приключи частта с 6:3.

Вторият сет бе пълно подобие на първия, а пробивите отново 2:1 в полза на Янкович. Подкрепяна от своя любим Фернандо Вердаско, Иванович подобри значително представянето си, но въпреки това по-добра на корта бе сънародничката й. При 5:4 и сервис за Янкович, се стигна до точка за пробив за Иванович, но тя не се възползва. Така още при първия си мачбол Янкович записа първата си победа на заключителния "Мастърс". В историята на срещите между двете продължава да води Иванович, която има 6 успеха срещу едва 2 за Янкович, с която не се намират в особено добри отношения.

Така в въпреки успеха си Янкович остава на второ място в "Бялата" група, тъй като Вера Звонарьова има по-добро геймово съотношение от победата си над Светлана Кузнецова.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки