Заледен стадион посреща Славия в Русе

Дунав с амбиция да се върне на победния път

Заледен стадион посреща Славия в Русе
Градският стадион в Русе трябва да приеме днес от 15,00 часа срещата от 18-ия кръг на Първа лига между местния Дунав и Славия.
 
Ниските температури през последните дни обаче са замразили терена, а дъждът от вчера влоши състоянието му, тъй като след това градусите отново паднаха под нулата. Служителите на местното общинско предприятие „Спортни имоти" влагат сериозни усилия съоръжението да е годно за игра днес. На помощ в последния момент отново бяха привикани и привържениците на „драконите".
 
Припомняме, че през пролетта вече имаше отлагане на среща на Градския стадион в Русе. Тогава в мач от предходния сезон Дунав отново трябваше да се изправи точно срещу Славия, но заради проливните валежи теренът бе наводнен, а двубоят се игра 24 часа по-късно и „белите" победиха с 1:0.
 
Сега Дунав е максимално амбициран да се върне на победния път след загубите от Ботев (Враца), ЦСКА и Левски в последните 3 кръга. Въпреки лошите условия за подготовка през последните дни отборът ще се бори за успех срещу Славия, а треньорът Людмил Киров определи срещата като „мачът на годината".
 
Неговите възпитаници имат нужда от задължителна победа, за да съхранят живи шансовете си за измъкване от последните места и баражите за оставане в елита. Няма наказани и контузени футболисти в дунавския лагер, като Киров ще може да разчи та на всички свои футболисти.
 
В същото време старши треньорът Златомир Загорчич няма да може да разчита днес на наказания Сашо Александров, който бе изгонен в мача с ЦСКА. Добрата новина за Заги е, че този път няма проблеми с контузени играчи.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки