Белия ще иска заплатата на Юсеин за Педро Еуженио

Ботев Пд на път да пребори Левски и Берое за португалеца

Белия ще иска заплатата на Юсеин за Педро Еуженио
Ботев Пловдив е на път да се договори с португалското крило Педро Еуженио. Канарчетата ще трябва да преборят конкуренцията на Левски и Берое, които също искат играча. Според PlovdivDerby.com футболистът вече се е разбрал с канарчетата.
 
Педро Мигел Пиня Еуженио е на 28 години, а най-добрите си игри у нас направи с екипите на Верея и Берое. Юноша е на португалските грандове Бенфика и Спортинг Лисабон. Последват периоди в местните Лулентано и Фарензе.
 
През юли 2012 година преминава тестове в Берое, като е одобрен от спортно-техническото ръководство и подписва двугодишен договор.
 
В България играе още за Хасково и Черно море. През лятото на 2018-а преминава от Берое в Алтай, където записва 16 мача, в които има 3 гола и 5 асистенции. Последният му тим се намира на 14-а позиция във второто ниво на футбола в южната ни съседка. Преди дни той разтрогна с Алтай и сега е свободен агент.
 
С напускането на Серкан Юсеин Ботев Пд освобождава една заплата и така може да привлече нов играч. Политиката на клуба е да се взимат футболисти, без да се вдига бюджетът. Така се процедира с привличането на Атанас Зехиров след напускането на Йордан Минев.
 
Серкан е вторият играч, който на 100% напуска жълто-черните. Всичко около договора му с Лудогорец е уточнено и е въпрос на дни да се официализира.
 
Треньорът Николай Киров се завърна след новогодишната си почивка и днес ще има разговор в Коматево, където ще настоява за взимането на Педро Еуженио с овакантената заплата. За по-нататъшната селекция ще се чака развитие около Стивън Петков, за да бъде привлечен Георги Минчев от Царско село. За Еберт Кардоса пък ще се чака раздяла с Диого Кампос или Густаво Афонсо.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки