Георги Василев: ЦСКА няма спешна нужда от попълнения

Съставът е добре комплектуван, а през втория дял от шампионата трябва да се видят резултатите, допълни Гочето

Георги Василев: ЦСКА няма спешна нужда от попълнения
Легендарният треньор Георги Василев-Гочето говори пред „Тема спорт”, където анализира ситуацията в ЦСКА в дните след началото на зимната подготовка. Специалистът не подмина и горещата тема с промените в Левски.
 
„ЦСКА остана в сянка през последните дни с оглед бурните новини около Левски. Спокойствието се е настанило на "Армията" и дори изглежда малко неестествено. Основната тема напоследък бе трансферът на Мауридес в Рапид, който явно пропада окончателно. Каква е причината да не се получат нещата не е ясно. Дали е лоша форма, дали са мениджърски интереси може само да гадаем.
 
Наистина Мауридес е доста едър човек, но може да е полезен на терена. Да, тромав е, но е много добър в играта с глава и пасва идеално в стила на ЦСКА през този сезон, в който много се разчита на центриранията. От друга страна, не мисля, че Рапид Виена е кой знае колко по-голям трамплин от ЦСКА.
 
Другите въпросителни са около Десподов, но там ситуацията е по-различна. Оставането му ще е плюс за ЦСКА. Няма да се свърши светът, ако не го продадат сега. Не е на 30 години, че да бърза. Говори се, че е предложен на Милан, но подобни публикации могат да му се отразят негативно и да му завъртят излишно главата. На този етап виждаме, че демонстрира уважение към ЦСКА и не би трябвало да се очаква спад в тонуса и отношението му, в случай че остане и напролет. Десподов е крайно необходим за целите, които си поставят на "Армията" и има още какво да развие като качества в отбора.
 
В случай че Мауридес и Десподов останат, няма спешна необходимост от нови футболисти. Вече неведнъж сме засягали темата, че попълнение е нужно най-вече на позицията зад нападателя - човек, който да прави връзката между халфовете и нападателите. Да има разчупена мисъл и да разнообразява играта на ЦСКА, защото отборът среща големи затруднения срещу прибрани в защита съперници. Тиаго преподписа, а Неделев очевидно няма да бъде привлечен, така че не съм убеден, че ЦСКА реално търси играч на този пост.
 
По останалите позиции няма нищо притеснително, което да изисква спешно попълнение. Съставът е добре комплектуван и дълбочината е налице, оттук се чакат и резултатите. Още повече че обиграността на тима ще бъде по-висока през втория дял от шампионата, което е предпоставка за силна пролет.
 
Интересно ще е да се проследи и какви ще са плодовете от работата на Люпко Петрович. Любопитно е как ще се отрази неговото присъствие както на треньора, така и на футболистите. Люпко е човек с огромен опит, който винаги може да помогне със съвет. Показва и привързаност към идеята "ЦСКА". В никакъв случай не е лошо човек с подобни знания и натрупвания през годините да стои до млад и амбициозен треньор, който има още какво да учи.
 
Привличането на Петрович може да се окаже полезен ход в опита да се спре 7-годишната хегемония на Разград. Второто място никога не е било и не може да бъде престижно за ЦСКА, а трябва да е стимул за подобряване. На "Армията" не бива да свикват с тази позиция и да мислят пораженчески. Сега и купата е сериозен стимул, въпреки че никога не е била водеща цел за ЦСКА. Но с оглед, че следващият съперник е именно Лудогорец, това повишава стойността на турнира. На ЦСКА му приляга да се бори за дубъл и ще е радващо, ако повтори това, което направихме през 1997 година. Оттогава отборът не е печелил златен дубъл”, заяви Гочето.
 
„По-интересно на този етап се очертава да е в Левски. За Дерменджиев имам добро мнение като треньор, начин на работа и подход към футболистите. На „Герена" може да се очаква административно и селекционно прочистване, а след това ще се търсят резултатите. На клуба не са му нужни прибързани действия, а първо да си подреди къщата. Прословутият дух на Левски се загуби в последните години и трябва време, за да се възстанови”, завърши Георги Василев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки