Петра Влхова остави развръзката за малкия кристален глобус за последния старт

Словачката спечели гигантския слалом в Шпиндлерув Млин, всичко ще се реши в Андора

Петра Влхова остави развръзката за малкия кристален глобус за последния старт

Словачката Петра Влхова спечели гигантския слалом в чешкия курорт Шпиндлерув Млин от Световната купа по ски алпийски дисциплини. По този начин 23-годишната словачка запази теоретичните си шансове за спечелването на Малкия кристален глобус в дисциплината преди последните стартове за сезона в Андора в края на идната седмица.

Влхова, която наскоро спечели и световната титла в дисциплината на шампионата в Оре, постигна третата си победа за сезона в Световната купа, като тя се дължи най-вече на отличното и каране в първия манш, след който поведе в класирането. Влхова премина за първи път през финала за 1:12.59 минути, а във втория манш взе трасето за 1:12.10 минути.

Така с общо време 2:24.69 минути тя остави на 0.11 секунди зад себе си германката Виктория Ребенсбург, която завърши втора, и на 0.60 секунди американката Микаел Шифрин, останала трета.

Дори едно място по-напред на почетната стълбичка щеше да бъде достатъчно на Шифрин, за да си осигури предсрочно Малкия кристален глобус в гигантския слалом. В момента американката има 515 точки и води с 97 пред втората Влхова, която единствена може да я застигне. Ценното отличие няма да се окаже в ръцете на Шифрин, само ако Влхова спечели последния гигантски слалом в Андора, а американката остане на 28-мо или по-задно място в класирането.

"Всеки ден ставам все по-силна в гигантския слалом. Всичко е вътре в мен. Благодаря на екипа ми и много се радвам, че спечелихме тук в Чехия, което е много близо до моята родна Словакия. Невероятно е да печеля състезания в гигантския слалом. Днес състезанието бе много дълго, но се надявам, че и утре в слалома ще мога отново да дам най-доброто от себе си", каза веднага след края на състезанието победителката.

В общото класиране за Големия кристален глобус първа е Шифрин с 1854 точки, пред Влхова с 1175 и Венди Холденер от Швейцария с 863. Тук обаче интрига за отличието няма, тъй като преднината на Шифрин от 679 точки не може да бъде стопена в оставащите пет старта от Световната купа - два слалома, едно спускане, един супергигантски слалом и един гигантски слалом.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки