На Острова твърдят: Българският посланик подкрепя заканите на Англия!

Вижте какво е споделил бившият министър-председател пред местна медия

На Острова твърдят: Българският посланик подкрепя заканите на Англия!
Британските медии продължават да нагнетяват обстановката преди европейската квалификация между България и Англия в европейските квалификации. Радио talksport публикува на своя сайт разговор между посланика ни на Острова Марин Райков и английския журналист Джим Уайт.
 
Медията твърди, че англичаните са получили подкрепа и от бившия министър-председател на страната ни в намерението си да напуснат терена на стадион “Васил Левски”, ако преценят, че са обиждани на расистка основа, без да се съобразяват с правилата на УЕФА.
 
Ето какво се казва в публикацията:
 
"Бившият министър-председател Марин Райков подкрепя играчите да напуснат терена, ако получат обиди на расова основа по време на квалификацията", е заглавието на статията.
 
 
"Бившият министър-председател на България е уверен, че няма да има расистки инциденти по време на квалификацията на Англрия за Евро 2020 в София - но ще подкрепи Трите лъва, ако напуснат терена заради расистки обиди към играчите. Марин Райков, който в момента е посланик на България в Обединеното кралство, говори пред talkSPORT в четвъртък по повод предстоящия мач в София, като един от основните акценти е потенциалният расизъм", пишат още англичаните, след което припомнят изказването на Тами Ейбррахам (Челси) и заплахите на футболистите, че няма да се съобразят с правилата на УЕФА, а ще напуснат терена когато си поискат и без да дават обяснение на официалните лица.
 
Следа изречението: "И Райков ще подкрепи Англия, ако напусне терена, докато играта продължава", а после е цитиран и българският посланик.
 
“Разбира се, че ще (ги подкрепя), казва той в разговор с Джим Уайт. - Бих направил същото. Недопустимо е. Но оставам оптимист, че този мач ще донесе много емоции и взаимно уважение”, казва Райков, който е премиер на България за два месеца през 2013 година.
 
"Това предизвика огромни коментари в българските медии и официалните представители на българския футбол отхвърлят подобно поведение. Лично аз съм уверен, че подобни реакции вече няма да се появят и ако се случат, трябва да има радикална реакция, за да не се толерира подобно поведение. Колкото и изолирани да са подобни инциденти, по никакъв начин не можем да се гордеем с тях и категорично ги осъждаме. Сигурен съм, че огромното мнозинство от българските фенове ще подходят с уважение и искрено се надявам да не станем свидетели на подобни проблеми", допълва Марин Райков.
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки