Добри новини за Левски! Костов в игра преди Нова година

Възстановяването на нападателя на "сините" върви по-добре от очакваното

Добри новини за Левски! Костов в игра преди Нова година

Треньорският щаб на Левски получи добри новини. Вчера стана ясно, че нападателят Станислав Костов е много бли­зо до завръщане в игра. Очаква се до седмица благоевградча­нинът да започне тренировки наравно с основната група, съобщи dsport.bg. Това означава, че таранът ще може да бъде на разположение на Петър Хубчев за някои от последните мачове на есенния дял на първенство­то. Той за сините приключва на 15 декември, неделя. Тогава те гостуват на Локомотив Плов­див на "Лаута". В момента два­та тима водят битка за вто­рото място, като след пораже­нието от Ботев Пд Левски остана трети, на точка зад же­лезничарите.

Станислав Костов не е бил на терена от 1 август. Тогава той започна като титуляр в реванша от Лига Европа срещу кипърския ЛЕК Ларнака, който бе загубен с 0:4 на "Герена". След това получи дълга почивка от клуба, за да се възстанови от травма в областта на адукторите, която го измъчваше още от пролетния полусезон. Меди­каментозното лечение обаче не даде резултат и се наложи Костов да бъде опериран в Гер­мания в началото на миналия месец. Рехабилитацията му протича по програма, изготве­на от лекари в мюнхенска кли­ника. Очакваше се той да бъде напълно готов за старта на зимната подготовка, но лече­нието му върви по-добре от очакваното и той ще е на разположение на Петър Хубчев по-рано.

През миналия сезон 28-годишният Костов бе голмайстор на първенството - вкара 24 гола в 35 двубоя за сините. През на­стоящата кампания обаче не успя да се изяви, тъй като бе из­мъчван от травмата. Той взе участие едва в 5 мача - 3 в ели­та и 2 в Лига Европа, в които така и не успя да се разпише.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки