Красен Кралев награди Екатерина Стратиева и Никола Цолов

Двамата ни пилоти бяха отличени за успехите им в Европейския рали шампионат и Световните серии по картинг

Красен Кралев награди Екатерина Стратиева и Никола Цолов

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС Екатерина Стратиева и Никола Цолов. Стратиева беше отличена за третия й триумф в Европейския рали шампионат, печелейки титлата в категорията Ladies Trophy. 12-годишният Никола Цолов демонстрира страхотните си възможности и спечели световните серии по картинг WSK Open Cup в клас Mini 60.

 
Екатерина Стратиева и нейният навигатор Георги Аврамов завършиха на първо място през сезон 2019 в конкуренцията на шест екипажа. Аврамов също получи почетен плакет на ММС за принос към успеха на Стратиева. Българката беше най-бърза в две от надпреварите, които се проведоха в Кипър и Унгария, а с общ сбор от 183 точки спечели шампионата при жените. Това е трети успех за нея в Европейския рали шампионат след победите й през 2014 г. и 2015 г. Екатерина Стратиева, която се състезава с “Пежо”, е получила покана за участие в официалното закриване на сезона от френския автомобилен производител.
 
 
Младият Никола Цолов показа своите възможности по време на двете надпревари за световните серии в Касталето и Лонато, за да постигне най-големия успех за българския картинг. Цолов събра 220 точки от стартовете срещу 152 на най-големия му конкурент Дмитри Матеев от Русия.
 
През тази година Никола участва в 15 състезания в Италия, като му предстои още едно до края на 2019 г. за трофея в памет на трикратния шампион във Формула 1 Айртон Сена.
 
 
На срещата присъства и президентът на Автомобилна федерация на България Камен Михайлов.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки