Арсенал си тръгна с гол аванс и суха мрежа от Пирея

Лаказет приближи "артилеристите" до осминафиналите в Лига Европа

Арсенал си тръгна с гол аванс и суха мрежа от Пирея

Арсенал постигна важна победа с 1:0 като гост на Олимпиакос, с която улесни значително задачата си да се класира за 1/8-финалната фаза на Лига Европа. Александер Лаказет релизира единственото попадение на "Георгиос Караискасис" девет минути преди края, а в минутите до края лондончани пропуснаха дори да удвоят аванса си.
Вторият по сила европейски клубен турнир остава най-прекият път, по който "артилеристите" могат да се класират за участие в Шампионската лига, така че Микел Артета подходи сериозно към двубоя в Пирея.

Мениджърът на гостите направи пет промени в състава си в сравнение с двубоя с Нюкасъл през уикенда. Шкодран Мустафи, Матео Гендузи, Джо Уилок, Габриел Мартинели и Александре Лаказет започнаха. Гилерме, Камара и Бухалакис стартираха в халфовата линия на домакините. Валбуена започна отляво на атаката. Фортунис остана на пейката за началото.

Домакините влязоха много надъхано в двубоя и в първите минути пропуснаха две чудесни възможности. В самото началото Лено спаси добре насочен диагонален удар на Валбуена. Малко след това центриране на французина бе засечено с глава от Масурас, но топката премина над напречната греда.

Арсенал поуспокои постепенно играта, а в 21-вата минута стигна и до първото си голово положение, но Лаказет не успя да уцели вратата от осем метра, след като Мартинели положи много усилия да стигне преди това до топката и да я центрира към французина.

След това двата отбора успокоиха темпото и до края на първата част действаха доста по-предпазливо.

Второто полувреме вървеше значително по-безинтересно, но не и в заклўчителната си част. В 71-вата минута Лено се намеси блестящо, спасявайки удар на Ба от няколко метра, но след това и флагът бе вдигнат за засада. Минута по-късно стражът на Арсенал отново се намеси, след като парира изстрел на Валбуена от фаул от 30-иа метра. Първоначално Лено изпусна топката, но след това успя все пак да я улови.

В 81-вата минута Арсенал постигна своето. Обамеянг догони до тъчлинията дълго диагонално подаване, а след това продължи към Букайо Сако. Левият бек центрира много добре към непокрития Лаказет, който засече отблизо. Три минути след това французинът можеше да вкара и втори гол. Арсенал организира светкавична контраатака, Обамеянг намери Лаказет в наказателното поле, но Жозе Са се справи много добре и изби. След корнера Сократис засече с глава, но топката срещна гредата.

В Турция: 15 години затвор за сигнална ракета на мач

Вижте подробности

Лутън остава под чертата след хикс с Евертън (ВИДЕО)

Новакът продължава битката си за оцеляване във Висшата лига

Болоня не успя да изпревари Юве след гросмайсторски хикс в Торино (ВИДЕО)

0:0 оставя "рособлу" на четвъртото място

Монпелие прекърши добрата серия на Тулуза (ВИДЕО)

Двата отбора завършиха с по 10 души

Слот за сделката с Ливърпул: Вярвам, че ще се случи

Треньорът на Фейенорд вече не крие, че иска да застане начело на мърсисайдци

ОФИЦИАЛНО: УЕФА увеличи списъка от футболисти за Евро 2024

Играчите на пейката вече могат да бъдат 15

Нагелсман обявява списъка за Евро 2024 на 16-ти май

Селекционерът на Германия събира играчите на първи лагер на 26-ти май

Байерн не са сигурни, че връщане на Флик ще проработи

Бившият треньор на баварците е свързван със завръщане на "Алианц Арена"

Ултрасите на Милан ще протестират при домакинството на Дженоа

Фракцията "Курва Суд" иска да изрази недоволството си от лошите управленски решения

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки