Петричев: Доверяваме се на преценката на УЕФА, нормално е да има притеснение

„Милано не е под карантина и няма паника“

Петричев: Доверяваме се на преценката на УЕФА, нормално е да има притеснение

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде интервю за Gong.bg преди реванша на шампионите срещу Интер в Милано.

Италия е една от европейските страни засегната от коронавируса, но местните власти вземат всички мерки за сигурност, а срещата ще се играе при закрити врати. Клубът също е взел сериозни мерки около пътуването.

- Г-н Петричев, има ли притеснение в Лудогорец преди пътуването за Милано?

- В човешки план е нормално всеки да има притеснение. Тук успокоението идва от това, че УЕФА е изключително сериозна организация, която едва ли би поела риска да организира мач в условията на сериозна опасност. Вече доста години играем мачове в евротурнирите и знаем какви мерки взема УЕФА за сигурността на фенове и играчи. Трябва да се доверим. Здравните власти на Италия също гарантират, че ако мачът се провежда на закрити врати, няма да има опасност за играчите и служителите на Лудогорец. При това положение е най-добре да се концентрираме за мача и да си свършим работата. 

- Как се разви кореспонденцията ви с УЕФА и Интер?
- Както знаете още в неделя изпратихме писмо и до двете страни, с което поискахме разяснение на ситуацията и рисковете. Настояхме също, когато се вземе решение, то да бъде адекватно, основно с цел опазване на здравето на участниците в мача. Първи отговориха колегите от Интер, които ни препратиха становище на здравното министерство. После от УЕФА също ни информираха, че е взето решение мачът да се играе при закрити врати. При това положение нямаме друг вариант и трябва да пътуваме до Милано. Ето Барселона също ще играе днес с Наполи. Вярно е, че Неапол е далече, но този отбор, където се появи е обект на огромен интерес. Не на последно място Интер също е отбор на много високо ниво като организация и с огромен бюджет, и сме уверени, че колегите на място са оценили правилно риска.

- Какви мерки взема Лудогорец, за да се предпазят пътуващите?
- Днес имах разговор с генерал Мутафчийски – шеф на Кризисния щаб, на когото звъннах, за да проговорим мерките, които вземаме. Основно въвеждаме строг режим за движение на групата. Осигурихме достатъчно количество маски, дезинфектанти и др. Колегите, които изпратихме на място, за да осигурят логистиката също са говорили с хотела и са преговорили мерките. Говорихме с колегите от Интер и с наши познати в Милано, които твърдят, че градът не е под карантина и няма паника.

- Призовахте вашите фенове да си отменят пътуванията...
- Искам да благодаря на нашите фенове, които бяха направили сериозна организация и да изразя своето съжаление, че доста от тях ще понесат финансови загуби заради отменените полети и хотелски резервация. Дълбоко в себе си се надявам, че много скоро ще бъдат компенсирани емоционално. Съжалявам и за срещата с българската общност, която бяхме планували. Очакваха се над 200 българи. Бяхме приготвили и дарение от книги за българското училище там, но ще се наложи да ги изпратим впоследствие с помощта на генералния ни консул в Милано.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки