СЛЕД ПОБЕДА НА "УЕМБЛИ": Манчестър Сити вдигна трета поредна Купа на Лигата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стилиян и принц Уилям гледат от трибуните, не донесоха късмет на Астън Вила

СЛЕД ПОБЕДА НА "УЕМБЛИ": Манчестър Сити вдигна трета поредна Купа на Лигата! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Мачнестър Сити спечели трета поредна Купа на Лигата, след като победи Астън Вила с 2:1 на "Уембли". Серхио Агуеро (20) и Родри се разписаха за успеха на шампионите. Мбвана Самата (41) върна едно попадение. Принц Уилям, който е голям привърженик на тима от Бирмингам, и бившият капитан на отбора Стилиян Петров подкрепяха момчетата на Дийн Смит от трибуните. Това обаче не донесе късмет на Астън Вила в деветия финал на тима в турнира.
 
Мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола беше направил осем промени в състава, който започна при победата срещу Реал Мадрид (2:1) в Шампионската лига преди няколко дни. Кайл Уокър, Илкай Гюндоган и Родри буха единствените, които запазиха местата си в стартовите 11. Клаудио Браво застана на вратата, а Сергио Агуеро се завърна на върха на атаката на "гражданите".
 
 
Именно аржентинецът откри резултати при първата възможност за Сити в мача. В 20-ата минута той засече подаване с глава на Фил Фодън. Получи се рикошет, въпреки който топката да влезе във вратата. Това бе десети гол за аржентинеца в шест мача като титуляр срещу Астън Вила.
 
След половин час игра Родри бе изпуснат от защитата на Вила при центриране от ъглов удар и насочи топката във вратата за 2:0. От Астън Вила имаха претенции, че не е трябвало да бъде отсъждан ъглов удар за Сити, но попадението бе зачетено.
 
 
В края на първото полувреме страхотна грешка на Джон Стоунс доведе до гол за Вила. Защитникът на “гражданите” загуби баланс при наглед лесна ситуация и позволи топката да попадне в Ел Гази, който центриране в наказателното поле, а там Мбвана Самата с летящ плонж вкара - 1:2. 
 
Феновете на Астън Вила се размечтаха за обрат, но след почивката Сити контролираше събитията. 
 
 
Опитните играчи на Пеп Гуардиола държаха повече топката и създадоха няколко изгодни положения, но така и не успяха да вкарат трети гол. Ситуации се откриха пред Агуеро и Родри. 
 
В 88-та минута Вила беше близо до изравнителен гол. След центриране от ъглов удар Бьорн Енгелс надскочи бранителите на Сити и насочи топката застрашително към вратата. Клаудио Браво обаче показа прекрасен рефлекс и донесе успеха на “гражданите”, , които спечелиха пети трофей в последните 7 години, а още по-впечатляващо е постижението на Пеп Гуардиола, който вдигна 21-ия си трофей от общо 25 финала, в които е участвал. 
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
АСТЪН ВИЛА: 25. Ниланд, 27. Ел Мохамади, 22. Енгелс, 24. Жилбер, 40. Мингс, 18. Таргет, 10. Грийлиш, 11. Накамба, 21. Ел Гази, 6. Дъглас Луис, 20. Самата
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ: 1. Браво, 2. Уокър, 5. Стоунс, 11. Зинченко, 21. Давид Силва, 25. Фернандиньо, 8. Гюндоган, 16. Родри, 47. Фодън, 10. Агуеро, . Стърлинг
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки