Полски гранд следи звезда на Левски

Легия (Варшава) с интерес към голмайстора на "сините" Найджъл Робърта

Полски гранд следи звезда на Левски

Полският гранд Легия (Варшава) следи изкъсо ситуацията около нападателя на Левски Найджъл Робърта. Нидерландецът е влязъл в полезрението на лидера в Екстракласа със силните си изяви през есенния полусезон. Тогава 22-годишният стрелец реализира 8 гола в 12 шампионатни мача. По време на паузата от Легия са се поинтересували от цената на играча. В онзи момент от "Герена" категорично са отказали да влязат в преговори за звездата си. Причината - искаха около Найджъл и привлечения през януари негов сънародник Стайн Спиерингс да градят силен отбор. След това обаче ситуацията в клуба се промени коренно, след като прокуратурата повдигна обвинения към босовете Васил Божков и Георги Попов, а бизнесът на генералния спонсор бе затворен. Заради това в момента "сините" изпитват огромни финансови трудности и разчитат единствено на помощ от феновете си. Те единствени вкарват свеи средства в касата на клуба - чрез купуване на билети, абонаментни карти, артикули, както и дарения.

След края на кампанията почти сигурно Левски ще продаде звездите си, за да върже някакъв бюджет за следващия сезон. В това число влиза и Робърта. Той бе привлечен през лятото от втородивизионния холандски Камбуур. В началото Найджъл имаше трудности с аклиматизацията си, но след това успя да се пребори с конкуренцията на австриеца Дени Алар и си заслужи титулярно място.

По време на зимната пауза Робърта лекуваше травма, затова пропусна част от пролетните двубои. Общо за "сините" нападателят има 9 гола в 17 срещи.

Интересното е, че през зимата Легия искаше и нападателя на Лудогорец Якуб Шверчок. Разградчани обаче отказаха да се разделят с тарана си.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки