Кака и Канаваро ще помагат в борбата с коронавируса

Световните шампиони ще участват в туитър-чатове на ФИФА

Кака и Канаваро ще помагат в борбата с коронавируса

Световните шампиони Кака и Фабио Канаваро ще бъдат част от проект на ФИФА, в който бивши футболисти ще участват в чат в туитър страницата на централата и ще обясняват на фенове какви са рисковете от разпространението на коронавируса и ще ги призозават да си стоят у дома.

Както и по-голямата част от световния спортен календар, така и футболът е спрял временно. За да помогне в ограничаването на разпространението на коронавируса, ФИФА реши да стартира чат с фенове и това започна снощи в 22.00 часа българско време.

Първият, който стартира снощи в разговори с публика и привърженици на футбола, беше вратарят на бразилския национален отбор Жулио Сезар.

Двукратната световна шампионка Кари Лойд от САЩ, която в момента е най-скъпоплатената състезателка при жените, ще бъде онлайн на 31-и март.

Преди това пък очакванията са, според анонса на ФИФА, пред монитора да седнат бившият плеймейкър на Бризилия, Реал (Мадрид) и Милан Кака, италианският капитан от Мондиал 2006 Фабио Канаваро, четирикратният Футболист номер 1 на Африка Яя Туре.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки