ФИФА даде предложения по въпросите за договорите на играчите и трансферния прозорец

Вижте всички предложения на Световната футболна централа

ФИФА даде предложения по въпросите за договорите на играчите и трансферния прозорец

ФИФА даде предложения за решаване на някои от казусите, които ще се появят в резултат на пандемията Covid-19. От Световната футболна централа са сформирали работна група, която вече излезе с конкретни варианти за действие.

По отношение на казуса с изтичащите договори на играчите в края на сезона и влизане в сила на други контракти от новия такъв предложенията на ФИФА са следните:

- Когато дадено споразумение изтича на първоначално предвидената крайна дата на сезона, контрактът се удължава до новата крайна дата на сезона.
- Когато едно споразумение трябва да започне в първоначално предвидената дата на начало на нов сезон, влизането в сила се забавя до новата начална дата на нов сезон.
- В случай на припокриващи се сезони или периоди на регистрация и страните не успеят да се споразумеят друго, предимството е на първия клуб на дадения футболист, за да може да се запази отбора в пълен състав до завършане на първенството.

По отношение на заплащането на възнагражденията на служителите и играчите в даден клуб от ФИФА препоръчват интензивни разговори за намиране на най-добрата формула, докато трае извънредното положение:
- Клубовете и служителите се насърчават да работят заедно, за да постигнат съгласие за отлагане или намаляване на заплатата с разумна сума за периода на спиране на работата.

Що се отнася до промени в периодите на регистрация от ФИФА изразяват готовност да се съобразят с всички желания за промени на трансферните прозорци:
- Всички заявки за удължаване или изменение на периодите за регистрация (трансферни прозорци) да бъдат одобрени, при условие че тяхната продължителност съответства на максималния лимит (т.е. 16 седмици).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки