Божидар Искренов: Левски ще се оправи, футболът е бизнес и трябва да носи пари

Футболната легенда разказа за ситуацията в САЩ по време на пандемията

Божидар Искренов: Левски ще се оправи, футболът е бизнес и трябва да носи пари

Футболната легенда Божидар Искренов изрази оптимизъм за бъдещето на Левски, въпреки тежката ситуация, в която се намират "сините".

"Мисля, че Левски ще се оправи. Ще се намерят хора, които да помогнат. Но Левски не бива да бъде ваден от контекста. Футболът е бизнес и трябва да носи пари. Сега собствениците само вадят пари от джоба си - едни имат повече, други - по-малко. Намаляването на заплатите по време на настоящата криза няма да реши проблема. Това ще е месец или два. Въпросът е как да се печели от футбола. Как да се съберат много хора на стадиона и билетите от тях да са истинско перо за клуба", каза Божидар Искренов пред „Труд“.

Гибона, както е известен сред феновете у нас, разказа и за ситуацията в САЩ. В момента той живее във Вашингтон, където развива частен бизнес.

"Видимо има притеснение тук. И у президента Доналд Тръмп, и у сенаторите, и у нормалните хора. Малцина ходят на работа, а всички ограничават контактите си. Много малко магазини все още работят. Да влезеш в заведение е изключено. Няма да ви изненадам много, защото мерките наподобяват тези в България. Но има и разлики. Хората не си стоят само по къщите. Сега шофирам и докато си говорим, виждам, че улицата не е празна. Карат се велосипеди, други правят джогинг. Хората в Щатите са изпълнителни и ограниченията се спазват. Нe всички ходят обаче с маски", разказа Искренов, който не се плаши от коронавируса и обясни, че следва рецептата на добрия си приятел Христо Стоичков, борейки заразата с ракия, лук, чесън и горещ душ.

"От какво да се притеснявам? Аз съм с балканска закалка. Знам, че ще мине и замине. Лошото е, че много хора сега се страхуват да излязат на улицата, да отидат до магазина. Паникьосани са, а това е проблем. Какво лошо има да излезем и да подишаме чист въздух? Да, не трябва да се събираме на групи. Но ако си сам в парка, как ще заразиш някого или теб ще те заразят? Човешкият имунитет има огромна мощ срещу вирусите. Но седейки само у дома, го губиш. Страшно е, че и хората нямат информация. Гледаме новини, слушаме за ваксини и лекарства, но ги няма. Някои казват, че след година и половина или две ще са на пазара. Това е много време", каза още Искренов.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки