Стойчо Стоев за Левски – Лудогорец: Мотивацията е на предела!

Вижте как бившият треньор на двата отбора коментира предстоящия мегасблъсък

Стойчо Стоев за Левски – Лудогорец: Мотивацията е на предела!

Стойчо Стоев, бившият треньор на „Левски“ и „Лудогорец“, коментира предстоящия сблъсък между двата водещи тима у нас при рестарта на Първа лига, пише "Труд".

Според опитния наставник, работил за последно в Разград, проблемите, съпътстващи столичния гранд през последните месеци, ще се отразят на футболистите на Петър Хубчев.

„Когато има катаклизми е нормално да влияе на настроението в съблекалнята – коментира Стоев. - Проблемите са част от отбора, а играчите, колкото и да избягват да четат по темата, се интересуват какво ще е бъдещето им. При чужденците се отразява дори повече, защото липсата на яснота ги кара се питат дали ще трябва да си търсят нов отбор след края на сезона. В главите им има несигурност.“

„Левски“ и „Лудогорец“ играха по-рано през годината един срещу друг, но за Купата на България. Тогава „сините“ спечелиха след нулево равенство в редовното време и продълженията и 6:5 при дузпите.

„Всеки двубой е различен от предходния и този не прави изключение. В такива мачове решаващи са дребните детайли. Изходът може да се реши от индивидуалната класа на даден футболист. Мотивацията ще бъде на предела. Винаги домакинският фактор е плюс. Ако беше без публика, нямаше да е същото. Виждаме, че дори в Германия е някак скучно, когато трибуните са празни. Пълен стадион вдига не само атмосферата и качеството на игра. Това кара футболистите 90 минути да са в оптимална кондиция.“

Стоев, работил на „Герена“ през сезон 2014/15, е на мнение, че в първите кръгове след подновяването може да се усети известен спад в играта на отборите.

„Феновете са зажаднели за футбол, каквото и да ни е качеството на футбола. Такава пауза не е имало досега. Липсата на игрова практика ще окаже влияние. Времето за подготовка беше малко, нямаше и достатъчно контроли. От това могат да пострадат футболистите, тъй като потенциално се създават предпоставки за контузии. Но от друга страна трябва да се доиграе първенството. Най-добрият вариант бе да се състоят всички оставащи мачове от плейофите, но времето притиска клубовете и БФС предвид предстоящите евротурнири.“

За двубоя тази вечер наставникът на „Левски“ Петър Хубчев ще бъде принуден да прекроява състава.

Контузен е капитанът Живко Миланов, а наказание ще изтърпят Хали Тиам и Дени Алар. По време на паузата на „Герена“ се разделиха с Нуно Рейш.

От своя страна Павел Върба, треньорът на гостите, вече призна, че от сметките му отпада Светослав Дяков. През април от Разград пък си тръгна Джоди Лукоки.

Двубоят е първи в ерата „Наско Сираков“, поел управлението на клуба в качеството си на собственик.

Очаква се легендата да бъде на стадион „Георги Аспарухов“ в компанията на останалата част от ръководството на „сините“.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки