РЕСТАРТ В ИТАЛИЯ! Ювентус на финал за Купата след драматично 0:0 с Милан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кристиано пропусна дузпа, "червено-черните" играха над 70 минути с човек по-малко

РЕСТАРТ В ИТАЛИЯ! Ювентус на финал за Купата след драматично 0:0 с Милан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианският футбол се завърна с минута мълчание, радост за Ювентус и разочарование за Милан.

„Бианконерите“ се класираха за финала на турнира за Купата на Италия след 0:0 в първия мач на Апенините след тримесечно прекъсване заради пандемията от COVID-19.

Преди полуфиналния реванш, който се игра пред празни трибуни в Торино, бяха почетени жертвите на коварната зараза, а след него Юве продължи напред заради гола си на чужд терен.

„Старата госпожа“ стигна до 1:1 в Милано след попадение на Кристиано Роналдо от дузпа в добавеното време, но тази вечер португалецът пропусна такава, а и още доста изгодни положения.

Гостите от Милан пък играха над 70 минути с човек по-малко, защото още в 17-ата Анте Ребич бе изгонен, докато нападателят Златан Ибрахимович изобщо не бе в групата за мача, след като вчера се забърка в скандал с изпълнителния директор Иван Газидис.

Първата опасна атака на домакините дойде още в 69-ата секунда, когато Алекс Сандро проби отлично по фланга и върна към връхлитащия Дългас Коща, чийто удар по диагонала от десетина метра профуча покрай гредата.

В четвъртата минута Кристиано Роналдо демонстрира техника край тъчлинията и центрира добре, но Джанлуиджи Донарума се намеси решително и боксира.

В петата пък Пауло Дибала стреля от свободен удар, но нямаше късмет при рикошета.

Десетина минути по-късно Ювентус получи дузпа, след като Роналдо спря елегантно в пеналта една топка и тя се удари в ръката на Андреа Конти.

Първоначално арбитърът Даниеле Орсато не спря играта, но впоследствие разгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка.

Кристиано Роналдо застана зад топката и я прати в страничната греда, пропускайки за втори път 11-метров наказателен удар с екипа на Юве, след като за първи път сгреши срещу Киево през януари миналата година.

Така португалецът вече има 26 неточни дузпи от общо 153 изпълнени в цялата си кариера.

Това стана факт в 16-ата минута, а в следващата Анте Ребич изрита грубо в гърдите Данило и получи директен червен картон, така че Милан остана с човек по-малко.

Домакините овладяха инициативата, но заредиха пропуск след пропуск, като със сериозни такива се отчетоха Блес Матюиди и Кристиано Роналдо.

В крайна сметка полувремето приключи при нулево реми, а второто започна с шанс за Милан.

В 48-ата минута Хакан Чалханоолу бе намерен с отлично центриране и стреля отблизо с глава, но на сантиметри от целта.

В 57-ата и Пауло Дибала опита сходно изпълнение, но Донарума внимаваше и спаси.

Десет минути преди края на редовните 90 той отрази с вещина и далечен удар на аржентинеца, а в добавеното време резервата Хуан Куадрадо стреля опасно, но над вратата.

В последната секунда на полуфинала Донарума се намеси решително и след мощен изстрел на Алекс Сандро, така че дербито приключи без попадения. 

Това обаче прати Юве на финал, където „бианконерите“ ще се изправят срещу победителя от сблъсъка Наполи – Интер, който е в събота вечер. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЮВЕНТУС: Буфон, Данило, Бонучи, Де Лихт, Алекс Сандро, Бентакур, Пянич, Матюиди, Дъглас Коща, Дибала, Кристиано Роналдо;

МИЛАН: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Калабрия, Кесие, Бенасер, Бонавентура, Пакета, Чалханоглу, Ребич;

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки