Струма победи Орел в Марикостиново с 4:2

"Дадохме шанс на 20 футболисти в този мач", сподели Васил Джибов

Струма победи Орел в Марикостиново с 4:2

 В изключително интересен мач, изпъстрен с много движения по терена и без грубости , на стадион в Марикостиново местния Струма победи отбора на Орел Лебница с 4:2. И двата отбора за участници в областните групи Струма-1 и Струма-2 и заемат второ място в крайното класиране.

Срещата тръгна мудно за отбора на домакините и това бе използвано умело от отбора на гостите. В 5-та минута Димитър Джалков се възползва от груба грешка в защитата на Струма и изпрати топката в мрежата на Мариян Бъчваров за 0:1. Това попадение стресна възпитаниците на Атанас Терзиев . Заигра се с хъс и настроение по  цялата
част на терена и изравнителното  попадение дойде в 35-та минута. Тогава  Ивайло  Хаджигаев с далечен висок пас насочи кълбото  над защитата на гостите и Мариян Терзиев в стил Роналдо укроти кълбото и го изпрати мигновено в мрежата на Крум Христов за 1:1. До края на полувремето пропуски за отбора на Струма на направиха Мартин Бояджиев, Йордан Бербатов и Георги Младенов.

След почивката старши треньорът на домакините Атанас Терзиев пусна в игра само ветерана Вальо Терзиев-вратар и полевия играч Георги Бъчваров, защото останалата част от футболистите не бяха дошли по различни причини. В същия момент наставникът на гостите Александър Русков даде шанс на останалите футболисти от резервната скамейка, в игра все участие и той.  Атаките пред вратата на Орел се редяха една след друга . В 51-ва минута при бърза контраатака на домакините Мариян Терзиев отдясно видя включилия се от дълбочина в помощ на нападението Йордан Бербатов, който с крак опъна мрежата зад вратаря на гостите за 2:1. В 62-ра минута Мартин Бояджиев бе изведен от Георги Младенов в наказателното поле на гостите и резултата стана 3:1. 6 минути по-късно Йордан Бербатов след самостоятелен
пробив от дълбочина премина през защитата на Орел и направи резултата 4:1. В 81-ва минута от 35 метра Атанас Дафинков изненада вратаря на домакините и топката спря зад Валери Терзиев за 4:2.

От треньорския щаб на домакините изразиха задоволство от играта , като подчертаха че победата е много авторитетна, защото е постигната срещу много класен отбор какъвто е Орел Лебница, е изграден  от бивши футболисти на Вихрен Сандански и Малеш Микрево.  „В целия мач общо 6 фаула-нещо невиждано по футболните терени. Чест прави на треньора на Орел Александър Русков и президента Васил Джибов-Полковника, че са изградили такъв интелигентен и техничен отбор. В събота е предвидена нова контролна среща, като засега все още не е уточнен  противника”, сподели Ивайло Хаджигаев-Куман от отбора на Струма.

„Отлично подготвен терен, съблекалня-всичко на много високо ниво. Дадохме шанс на 20 футболисти в този мач. Радвам се, че сме в отлични взаимоотношения с отбора на Струма Марикостиново. Изказвам благодарност на домакините”, сподели Васил Джибов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки