ОБЗОР: Аталанта подчини и Удинезе, Шампионската лига е все по-близо (РЕПОРТАЖИ)

По същото време Наполи победи СПАЛ и доближи Рома само на три точки

ОБЗОР: Аталанта подчини и Удинезе, Шампионската лига е все по-близо (РЕПОРТАЖИ)

 Отборът на Аталанта победи с 3:2 Удинезе при гостуването си от 28-ия кръг на Серия А.

Бергамаските очаквано не срещнаха сериозни затруднения в Удине и стигнаха до много важни три точки, които ги изведоха на вече девет пред петия Рома, който днес загуби от Милан. 

Oще в 9-та минута острието на гостите Дуван Запата бе точен и изведе тима си напред в резултата. Аталанта продължи да е по-активният отбор на терена, но изненадващо в 31-та капитана на домакините Кевин Лазаня върна паритета на таблото. 

Малиновски пробва веднага да върне гола, но ударът му мина встрани от целта. На почивката резултатът остана 1:1, а след това Удине започна по-активно с изстрели на Фофана и Уолъс на два пъти. 

Влезлият като резерва Луис Муриел раздвижи играта на гостите и те започнаха да поглеждат по-често към вратата на Мусо. Така в 71-та минута именно колумбиецът изведе Аталанта напред в резултата с отличен изстрел. Само седем по-късно отново той бе в прегръдките на съотборниците си, покачвайки на 3:1. 

Три минути преди края на редовното време отново Лазаня беше точен и върна напрежението за последните няколко минути в мача. Гостите обаче се справиха в оставащите моменти от мача и се поздравиха с успеха.

По същото време Наполи победи СПАЛ на "Сан Паоло" с 3:1. Носителят на Купата на Италия показа отлична игра и логично надви предпоследния в класирането. Само четири минути бяха нужни на домакините, за поведат, а точен бе Дрис Мертенс. 

Кайехон и Фабиан Руиз изпращаха удар след удар по посока на вратата на Летиция в следващите няколко минути, но в 29-та Андреа Петаня матира Мерет за 1:1. 

Това обаче трая само седем минути и Наполи отново поведе в 36-та, когато Кайехон беше точен за 2:1. 

След почивката имаше само един отбор на терена и домакините тотално надиграха съперника си. Въпреки това и многото положения, които създадоха, падна само още един гол. Той бе дело на смяната Амин Юнес, който с първото си докосване до топката засече с глава кълбото в мрежата на съперника. 

С успеха си Наполи се доближи само на три точки до петия Рома и дръпна също с толкова на Милан.

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ В СЕРИЯ А ДНЕС ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Всички резултати от днешните мачове в Италия:

Милан - Рома 2:0
Удинезе - Аталанта 2:3
Наполи - СПАЛ 3:1
Сампдория - Болоня 1:2
Сасуоло - Верона 3:3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки