Петър Жеков: Заради Крушчич загубихме финала, толкова неможещ треньор

"Люпко си доведе ученика да се упражнява на гърба на ЦСКА, видяхме какво стана"

Петър Жеков: Заради Крушчич загубихме финала, толкова неможещ треньор

 Голмайстор №1 на Първа лига и ЦСКА Петър Жеков даде интервю за „Тема Спорт“, в което говори за провала във финала за купата и назначението на Стамен Белчев. Големият нападател коментира и днешната среща с Лудогорец.

Господин Жеков, как­во е мнението би за смяната на Крушчич с Белчев?
- Страшно се радвам. Крушчич много отдавна трябваше да го издухат. Белчев в този момент е най-добрият вариант. По-хубаво не може да е в на­стоящата ситуация. При него отборът си беше добре, сега пак ще е добре. После обаче дойде Люпко и се провалиха нещата. Доведе си и ученика Крушчич да се упражнява на гър­ба на ЦСКА и видяхме как­во стана. Ама чакайте - ЦСКА е голям отбор, не е училище! Добре, че го махнаха. А Стамен е свястно момче. Да не забравяме, че победи Лудогорец два пъти - пър­во в Разград за първен­ството и после на "Армия­та" за купата.

А защо се стигна до за­губата във финала?
- Заради Крушчич, разби­ра се, толкова неможещ треньор... Някой ако може да ми обясни защо Coy трябваше да бие дузпа? Колко пъти вече изпусна, сега пак го мъчат. С Лудо­горец и Витоша профука по една, сега пак. Срещу Локо даже я би още по-удобна за вратаря. Обаче на Круш­чич не са му ясни тези ра­боти. Просто сами се бих­ме. Играхме много по-доб­ре, обаче накрая им пода­рихме купата на Локо.

Трябва ли Coy да седне на пейката?
- А, не, изобщо. Той не е лош футболист, просто до него трябва да играе още един нападател. Обаче Крушчич не знаеше как да си пусне състава, финал за купата - хвърляй двама цен­трални нападатели и яко мачкане от началото, съ­перникът да не може да из­лезе от своята половина. А то се получи тъкмо обрат­ното. В първите минути Локо ни беше подхванал, всичките им играчи бяха в нашата половина. Абе, го­ляма трагедия. Страшно ме е яд за загубения финал. Да не говорим, че Крушчич една смяна не направи ка­то хората. Сега времето е малко за Белчев до края на сезона. Каквото може, ще направи момчето. Хубаво­то е, че познава половина­та от играчите, така че не идва на сляпо

Според мен бързо ще си влезе в час. Но и не може да чакаме чудо от него. Важното е сега да се спе­чели евроквотата. И от другия сезон вече няма да имаме проблеми, според мен. Да си започне Белчев на спокойствие следващия шампионат и съм сигурен, че отборът ще върви по-добре. А сега срещу Лудо­горец съм убеден, че отбо­рът ще даде всичко от се­бе си, поне малко да се по­прави за финала. Ясно е, че не може да се компенсира, но победа над Лудогорец ще е много полезна. ЦСКА вече няма накъде да от­стъпва. На сто процента съм сигурен, че ще се пре­борим за евроквотата.

Какви са очакванията ви за сблъсъка с Лудого­рец?
- Белчев ги е побежда­вал, но сега като че ли най-важното е да не загубим. Няма какво да си кривим душата - в Разград имат футболисти, които от­давна играят заедно и са добър отбор, пък и винаги срещу нас излизат по-надъ-хани. А за нашите футбо­листи човек ще каже, че още не се познават. Те не могат да си подскажат на терена като хората... Се­га за Разград обаче вярвам, че ще се вдигнат. Пък и треньорската смяна ще повлияе положително.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки