Ботев Пд излъга Етър и ще играе с Черно море за седмото място (ВИДЕО)

"Канарчетата" спечелиха полуфинала след красив гол на Антонио Вутов

Ботев Пд излъга Етър и ще играе с Черно море за седмото място (ВИДЕО)

Ботев Пловдив ще спори с Черно море за седмото място в efbet Лига, след успех с 1:0 в днешния полуфинал срещу Етър. Единственият гол в двубоя отбеляза Антонио Вутов през първата част. След почивката голмайсторът за „канарчетата“ се контузи и бе заменен. Етър завърши двубоя с девет човека, след като първо Пехливанов бе изгонен заради втори жълт картон, а за същото и Кацаров напусна терена малко преди края на срещата.

Двубоят започна с домакински натиск, като „канарчетата“ създадоха няколко добри атаки, но без да стигнат до чисто положение. В 12-ата пред „болярите“ се откри добра възможност но Яни Пехливанов пропусна от изгодна позиция. При центриране от корнер Кацаров се размина с топката, тя стигна до капитана на Етър, който фронтално срещу вратата стреля в обсега на Янко Георгиев.

Добра комбинация на „жълто-черните“ в 24-ата завърши с удар на Вутов, който попадна в тялото на футболист на гостите.

В 29-ата Педро Лагоа пропусна да овладее топка в половината на Етър, Джонатан се възползва и веднага комбиниа с Антонио Вутов, който с прецизен далечен удар прати в долния ляв ъгъл, откривайки резултата.

В 44-ата Неделев комбинира с включващия се отляво Бурбано, но от малък ъгъл колумбиецът стреля във вратаря.

След почивката гостите показаха по-офанзивна игра, а в 57-ата имаха отлична възможност да изравнят, но след навременна намеса на Бандаловски при удар на Милчо Ангелов запази резултата непроменен.

В средата на втората част Антонио Вутов получи контузия и в игра влезе Иван Василев.

В 67-ата Ничев загуби топката в близост до наказателното поле, Боджадж изведе Милчо Ангелов, който прати в мрежата зад Георгиев, но попадението бе отменено заради засада.

Три по-късно треньорът на „канарчетата“ Ферарио Спасов получи червен картон заради невъздържана реакция след съдийско решение.

В 79-ата Яни Пехливанов задържа Джонатан Перейра на метър от наказателното поле и получи жълт картон, който бе негов втори, за което „виолетовите“ останаха с човек по-малко. Повторението обаче показа, че няма нарушение срещу футболиста на Ботев. Неделев стреля директно от фаула, но прати покрай десния страничен стълб.

Осем минути след червения картон на Пехливанов, гостите останаха с 9 човека, след като Божидар Кацаров също получи втори жълт.

В сериозно намален състав гостите търсиха до последно изравнителното попадение, но вместо това можеха да получат гол в добавеното време. Секунди след изтичането на редовните 90 минути Станислав Шопов получи пас от Неделев, бързо напредна в половината на Етър, стреля силно от дъгата на пеналта, но вратарят на гостите се намеси и отклони топката, която се отби в сглобката на вратата.

В следващата атака Бурбано пропусна да се разпише и след пас на Шопов не успя да отклони във вратата от малък ъгъл.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки