ЦСКА с команда "атака" на „Лаута“

Куп кадрови проблеми до последно ще държат в шах треньорите

ЦСКА с команда "атака" на „Лаута“

Локо Пд посреща ЦСКА днес от 20:30 часа в двубой от предпоследния кръг на шампионата.

Мачът се очертава да е под сянката на коронавируса, който повали част от играчите на смърфовете и в крайна сметка затвори стадиона в Пловдив за срещата.

В последните дни в Локо празнуваха втората поредна купа, като първо бяха в Поморие, а след това и на парад в Пловдив.

Местното РЗИ съобщи, че няколко от феновете, присъствали на шествието, също са болни от коронавирус.

Отделно в лагера на смърфовете имат и други здравословни проблеми, макар от щаба да не влизат в подробности.

В ЦСКА също имат кадрови ограничения. Пинто и Кери са наказани, а Белтраме още не е напълно готов, след като пропусна мача с Лудогорец.

От "Армията" признаха, че има и други играчи с проблеми, но отказаха да назоват кои.

"Положението не е розово, но ще се оправяме с наличното", коментираха лаконично от Борисовата градина пред „Тема спорт“.

При армейците се натрупаха доста мачове в малък период от време и умората също е фактор, който влияе сериозно на играчите.

Въпреки това червените стояха добре кондиционно срещу Лудогорец и имаха сили да са по-активният отбор в заключителните минути. Армейците тръгнаха към Пловдив в късния следобед вчера.


Предвид здравословните проблеми в Локо и в ЦСКА, и двамата треньори Акрапович и Белчев ще са до последно в шах за своите състави. Решението кои да играят ще бъде взето днес. 

Треньорът на червените обаче още от вчера е дал команда "атака". ЦСКА ще изглежда подчертано офанзивно и във втория си мач след завръщането на Стамен Белчев.

Така и изборът на стартовите 11 става труден. За пловдивчани на линия след наказание е Луков. В последната среща с Берое (0:2) в защита играха Петрович, Диниш и Масоеро, но вероятно ще има промени с оглед сгъстения цикъл.

Варианти са Малембана и Акиниеми. В средата на терена и на върха на атаката Акрапович също ще даде почивка на част от титулярите.

В ЦСКА на линия след наказания са Антов и Малинов, за които се очаква да стартират като вътрешни халфове, ако са здрави. Зад нападателя ще е Тиаго, а отдясно се очертава да атакува Джеси.

Всички прогнози около съставите обаче са доста несигурни заради честото тестване на играчите за COVID-19 и насъбралата се умора от сгъстения цикъл.

И двата съперника днес се намират в доста слаба форма в първенството. ЦСКА записа 4 поредни равенства - 1:1 с Локо Пд, 3:3 с Левски, 0:0 със Славия и 1:1 с Лудогорец. Последният успех датира от 6 юни - измъчено 1:0 над Витоша.

Армейците могат да направят днес рекордна серия от ремита в шампионата. При сезон с поне 30 кръга никога не са записвали повече от 4 поредни равенства. Това се е случвало само два пъти - през 1966/67 г. (2:2 с Черно море, 1:1 с Левски, 1:1 с Локо Сф и 0:0 с Черно море) и за последно между 15-ия и 18-ия кръг на сезон 1980/81 г. (1:1 с Черно море, 0:0 с Беласица, 2:2 с Академик Сф и 0:0 с Ботев Враца).

Локо Пд също е в серия от 4 мача без победа в елита, но предвид че вече си осигури квота за Европа чрез купата, това не е толкова притеснително за тима. След 2:0 над Етър на 5 юни пловдивчани завършиха 1:1 с ЦСКА и загубиха от Славия (0:1), Лудогорец (1:6) и Берое (0:2).
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки