КЪСНА ДРАМА: Две дузпи спасиха Юве от загуба в Торино (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аталанта изпусна успеха в последната минута - 2:2, Роналдо с 60-и гол за „бианконерите“

КЪСНА ДРАМА: Две дузпи спасиха Юве от загуба в Торино (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианският шампион Ювентус се размина с домакинска загуба от Аталанта и стигна до 2:2 в дербито от 32-ия кръг на Серия А.

Гостите имаха по-чистите положения в Торино, но две дузпи, изпълнени от Кристиано Роналдо, продължиха серията на „бианконерите“ без загуба вкъщи.

Тя вече включва 37 срещи, докато отборът от Бергамо остана без успех като гост на Юве от 1989 г. насам.

Изненадващо за мнозина гостите започнаха по-добре срещата и имаха пълен контрол над събитията на терена през първото полувреме.

Те пресираха футболистите на Ювентус в собствената им половина и преди почивката не допуснаха нито една опасност пред своята врата.

Нещо повече, в 16-ата минута Аталанта откри резултата.

Тогава Дуван Сападата направи двойно подаване с капитана Алехандро Гомес, който надигра Де Лихт и го изведе в коридор, а колумбийският нападател реализира 15-ия си шампионатен гол за сезона.

В 32-ата той можеше да вкара и 16-ото си попадение, ала не съумя да засече с глава центриране на Тимъти Кастан.

Така гостите се оттеглиха със заслужена на почивка, но след нея Юве изравни играта.

В 55-ата минута домакините получиха дузпа, след като Пауло Дибала опита центриране и топката се удари в ръката на намиращия се наблизо Мартен де Роот.

Въпреки протестите на домакините, Кристиано Роналдо застана зад топката и реализира наказателния удар, за да изравни резултата със своя 17-и гол през календарната година.

Португалецът реализира в шести пореден двубой от Серия „А“, макар че като цяло бе почти незабележим на терена в събота вечер.

След попадението обаче Аталанта отново повиши оборотите и в 66-ата минута Сапата изведе с пета Марио Пашалич, но Войчех Шчесни спаси, а в 77-ата и колегата му Пиерлуиджи Голини се намеси решително, за да отрази удар отблизо на Роналдо.

Междувременно капитанът на гостите Алехандро Гомес отстъпи мястото си на Руслан Малиновски и в 75-ата минута резервата отправи опасен изстрел, който профуча покрай гредата.

В 80-ата обаче той не остави никакви шансове на вратаря с мощен шут, за да донесе за втори път преднина на Аталанта в мача – 1:2.

В последната минута на редовното време Ювентус получи втора дузпа, отново за игра с ръка в пеналта.

Кристиано отново бе безпогрешен от бялата точка и реализира 11-и пореден наказателен удар, за да оформи крайното 2:2 със своето 60-о попадение за „Старата госпожа“ във всички турнири.

След равенството Ювентус събра 76 точки, като има с 9 повече от Аталанта и с 8 повече от втория Лацио. 

Ювентус – Аталанта 2:2
0:1 Дуван Сападата 16
1:1 Кристиано Роналдо 54, дузпа
1:2 Руслан Малиновски 81
2:2 Кристиано Роналдо 90, дузпа

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЮВЕНТУС: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Куадрадо, Бентакур, Рабио, Матюиди, Бернардески, Дибала, Роналдо;

АТАЛАНТА: Голини, Паломино, Толой, Джимсити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс, Иличич, Алехандро Гомес, Дуван Сапата;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки