Уикъмб спечели промоция за Чемпиъншип

Акинфенва празнува по мечтан начин – с Юрген Клоп

Уикъмб спечели промоция за Чемпиъншип

Уикъмб Уондърърс спечели промоция за Чемпиъншип за първи път в историята си, след като победи Оксфорд с 2:1 на баража на "Уембли".

Уикъмб, който беше с аматьорски статут до 1993 година, игра само една година в трета дивизия и вече е със стъпка по-близо до елитния футбол, след като Джо Джейкъбсън се разписа от дузпа в 79-та минута.

Иначе Уондърърс бяха осми в класирането преди спирането на сезона заради пандемията, но се изкачиха до трето място след приравняването на точките.

Антъни Стюърт даде преднина на Уикъмб с глава в деветата минута, а Оксфорд изравни в 57-та чрез Мартк Сайкс. Двубоят бе решен малко по-късно от Джейкъбсън, след като вратарят Саймън Ийстууд фаулира Фред Онядинма в наказателното си поле.

Култовият герой на английските футболни привърженици Адебайо Акинфенва се замеси в нова изключително интересна история, след като "отпразнува" класирането с мениджъра на Ливърпул - Юрген Клоп.

Преди четири години Акинфенва помогна и на Уимбълдън да стигне до промоция.

Тогава той призова всеки заинтересован от него мениджър да "му звънне по WhatsApp и да го вземе на работа".

38-годишният Адебайо беше в страхотно настроение след победата на Оксфорд и в интервю за Sky Sports каза: "Ще ви кажа нещо - единственият човек, който сега може да ме потърси по WhatsApp, е Клоп, за да празнуваме заедно. Разбрахте ли ме?"

А няколко часа по-късно Аде пусна в Twitter видео от улицата, на което гледа съобщението от Клоп.

"Здравей, големи човече! Поздравления. Гледах мача, но не и интервютата. Хендо и момчетата обаче ми казаха да се свържа с теб в WhatsApp и ето ме и мен. Още веднъж поздравления. Сигурен съм, че през целия си живот си искал да достигнеш поне до Чемпиъншип и сега, най-накрая, успя да го направиш. Добра работа. Страхотна, наистина страхотна победа. Дори и в тези смутни времена се надявам, че ще го отпразнувате подобаващо", казва Юрген.

А Акинфенва бе на седмото небе. "Юрген, ти си легенда! Направихме го! Знаех си, че ще го отпразнуваме заедно по WhatsApp. You`ll never walk alone!"

Адебайо, който е един от играчите с най-големи габарити в историята на английския футбол, наскоро бе глобен от ръководството на Уикъмб, след като се появи на тренировка с фланелка на Ливърпул, понеже мърсисайдци узакониха титлата си след 30-годишно чакане.

"Тренерът ми каза, че ще ми намалят санкцията наполовина, ако успеем да влезем в Чемпиъншип. Но дори и да не ми намалят глобата, това ще са добре похарчени пари. Лудост е, че Ливърпул стана шампион в годината, в която и ние спечелихме промоция. Средата на 2020-а се оказва невероятна за мен!", коментира Акинфенва.

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки