Сари: Загубихме, защото искахме задължително да победим

Ювентус можеше да подпечата Скудетото с успех срещу Удинезе, но претърпя поражение

Сари: Загубихме, защото искахме задължително да победим

 Треньорът на Ювентус Маурицио Сари имаше интересно обяснение за загубата с 1:2 от Удинезе в гостуването на "Дачия Арена" от 35-ия кръг на Серия "А". "Бианконерите" можеха още тази вечер да си гарантират спечелването на Скудетото, ако бяха взели трите точки. Наставникът смята, че именно прекомерната амбиция да се търси победа на всяка цена е изиграла лоша шега на неговия тим.

"Това се случва често напоследък. Губим организацията в играта си. Изиграхме добро първо полувреме, но след като получихме изравнителния гол, се хвърлихме да търсим победата на всяка цена, което доведе до дезорганизация и до проблеми в играта ни. Желанието ни задължително да спечелим, доведе до гола на съперника в 93-ата минута", смята Сари.

"В момента ми е трудно да намеря правилния баланс, защото всички в отбора са доста уморени. Това е и причината да не сме достатъчно агресивни, но аз смятам, че в момента организацията е по-важна от агресията. Изглежда става дума повече за психическа, отколкото за физическа умора. Загубихме спокойствието си след изравнителния гол. Мачовете са толкова страни пред празни трибуни. Инерцията се променя толкова бързо. Трябва да си вземем поуките след тези мачове и да си върнем формата", допълни специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки