Сензациите в пресата: Желан от Лудогорец се готви сам, няма решение за казуса му

Вижте всичко най-интересно от днешния спортен печат

Сензациите в пресата: Желан от Лудогорец се готви сам, няма решение за казуса му

 Най-интересното от днешния спортен печат, 24-ти юли, петък:

Тема Спорт: Желан от Лудогорец се готви сам, още няма решение за казуса му

Желаният от Лудогорец Бернард Текпетей се готви усилено за новия сезон. Той води занимания във фитнеса с личен треньор. Мистреия е обаче къде ще играе ганаецът. Текпетей е собственост на Шалке 04, но има договор за преотстъпване в изпадналия от Бундеслига Фортуна Дюселдорф за още един сезон. Футболистът обаче твърдо заяви, че няма да играе повече при теньора на Фортуна Уве Рьозлер.

От Дюселдорф контрират, че крилото си има договор и е длъжен да се яви за старта на подготовката в понеделник, 27 юли. Фортуна дори заплаши Текпетей, че ще го санкционира, ако не се присъедини в уречения ден. От Дюселдорф също така коментираха, че ще искат финансова комепнсация, ако в крайна сметка ганаецът напусне. Така, ако Лудогорец много настоява да вземе Текпетей, може да се наложи да плати и на Шалке 04, и на Фортунда. Все пак се очаква да се намери решение и крилото най-вероятно ще бъде преотстъпено в Разград.


Тема Спорт: Гонзо и Феро избраха новата топка за елита

За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският футболен съюз и Българския спортен тотализатор подкрепиха клубовете от Първа лига с топки. Изпълнителният директор на БСТ Любомир Петров и и.д. президентът на БФС Михаил Касабов подписаха спонсорски договор на стойност 200 000 лв, с които ще бъдат закупени общо 1296 кожени кълба. С тях ще се играят мачовете от новия сезон 2020/21. 

От началото на шампионата ще бъде използвана официалната топка, с която трябваше да се играят мачовете на Европейското първенство по футбол, отложено заради пандемията от коронавирус. След обявена от БФС обществена поръчка, спечелена от фирмата с най-добро предложение, бяха осигурени 1296 броя Adidas Uniforia Euro 2020. Те ще бъдат предоставени на футболните клубове и тренорската школа на БФС в следващите дни, съобщиха от централата. 

Получени бяха 4 офери, като изборът бе направен от техническия комитет на БФС, който се председателства от техническия директор на централата проф. Лъчезар Димитров, а в състава му влизат националните селекционери Георги Дерменджиев и Александър Димитров, наставникът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов и спортно-техническият директор на Локо (Пловдив) Георги Иванов.
 

Ботев Пд приема Славия с мисъл за 7-ото място и Купата

Превю за мача

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки