ЦСКА стартира преговори за ТВ правата

bTV пак иска евробитките на "армейците"

ЦСКА стартира преговори за ТВ правата

ЦСКА ще стартира съвсем скоро преговори за тв излъчването на двубоите в Лига Европа. Сериозен интерес има от страна на bTV, като именно тази телевизия излъчи по-голямата част от международните битки на червените през миналата година. Неотдавна от Борисовата градина скочиха на предложения нов договор за тв правата у нас, като обявиха, че има конфликт на интереси.

ЦСКА ще започне участието си като поставен в 1-я кръг на Лига Европа благодарение на натрупания си клубен коефициент - 4.000. В предишните 2 издания на турнира червените бяха с националния коефициент (3.475), който сега нямаше да им е достатъчен, за да са поставени дори на старта на турнира.

Жребият е на 20 август, четвъртък, а първият кръг ще е на 27 август. Както е известно, регламентът беше променен и всички двубои до плейофите включително ще се решават в един мач. Домакин е отборът, който бъде изтеглен първи в жребия. "Тема Спорт" съобщи преди време, че ЦСКА е заявил "Армията" за евентуалните си домакинства в първия и втория кръг на ЛЕ, а от третият вече ще играе на "Васил Левски". Ситуацията беше идентична и при последните 2 евроучастия. Тогава червените отстраниха по два отбора (Рига и Адмира през 2018-а и Титоград и Осиек през 2019-а), след което бяха елиминирани от Копенхаген и Заря Луганск. Тимът не допусна гол на "Армията" в 4-те си двубоя през последните 2 години - 1:0 над Рига, 3:0 над Адмира, 4:0 над Титоград и 1:0 над Осиек.

Сред най-коварните евентуални опоненти в първия кръг на ЦСКА са полският Пяст Гливице (шампион за 2019-а), словашкият Жилина и унгарският Академия Пушкаш.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки