НАКАЗАТЕЛНАТА АКЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА: Интер изхвърли и Леверкузен от Лига Европа! (ВИДЕО)

Лукаку счупи рекорд на Шиърър, поведе "нерадзурите" към полуфинал в турнира

НАКАЗАТЕЛНАТА АКЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА: Интер изхвърли и Леверкузен от Лига Европа! (ВИДЕО)
Интер продължава наказателната си акция по пътя към трофея в Лига Европа. В поредната жертва на "нерадзурите" се превърна Байер Леверкузен. Тимът на Антонио Конте спечели с 2:1 на стадиона в Дюселдорф и се класира за полуфиналите. Преди това отстранени бяха шампионът на България - Лудогорец и Хетафе.
 
Попадения за Интер вкараха Николо Барела и  Ромелу Лукаку. Белгиецът постави рекорд по отбелязани голове в поредни мачове от турнира. Преди тази среща той делеше първото място с английската легенда Алън Шиърър, като двамата не бяха пропускали в осем последователни срещи. Лукаку вече е едноличен лидер в своеобразната класация. 
 
“Нерадзурите”, които можеха да поведат още в първата минута, когато удар на Ромелу Лукаку бе блокиран. Малко след това и другата звезда в атаката на италианците Лаутаро Мартинес опита късмета си, но вратарят на немците Храдецки отрази.
 
Голът все пак не закъсня и в 15-та минута Николо Барела с прекрасно изпълнение изведе Интер напред в резултата. Лукаку не успя да стреля от границата на наказателното поле, но след няколко карамболи топката попадна на крака на Барела. Халът отправи страхотен удар и не остави никакви шансове на Храдцки за 1:0.
 
Пет минути по-късно Барела пропусна страхотна възможност. От далеч по-чиста ситуация и на метри от вратата халфът насочи топката в тялото на вратаря. В 21-та минута все пак Интер вкара втори гол. Лукаку се пребори с Тапсоба и от легнало положение успя да чукне топката покрай Храдецки - 2:0. 
 
В 25-ата минута Байер върна едни гол. Кевин Фоланд успя да намери Кай Хавертц в наказателното поле, и звездата на "аспирините" от малък ъгъл я прати в мрежата зад Ханданович. Само минута по-късно се стигна до конфузна ситуация на терена. Реферът отсъди дузпа за игра с ръка на Дейли Синкгравен. Лукаку застана зад топката, но след намесата на ВАР наказателният удар беше отменен.
 
В 49-та минута Роберто Галярдини се озова на стрелкова позиция, но прати топката в тяло на съотборник. Малко след това халфът отново пробва късмета си, но пак ударът му бе блокиран. В 62-ата  Интер организира бърза атака, завършила с удар към вратата на Мартинес, но топката не намери целта. Аржентинецът след това напусна терена и на негово място влезе Алексис Санчес. Чилиецът много бързо стигна до първия си точен удар, но Храдецки спаси с крак. Опасностите пред вратата на Байер следваха една след друга, като "нерадзурите" търсеха упорито трети гол, с който да решат мача в своя полза.
 
В заключителните минути Интер не само не се затвори, но създаде още няколко положения. Така дойде 89-та минута, в която Кристиан Ериксен бе спънат в наказателното поле на Байер. Реферът даде дузпа, която по-късно отмени. Преди нарушението Барела чукна топката с ръка.
 
Следващият съперник на "нерадзурите" ще бъде победителят в двубоя между Шахтьор Донецк и Базел, а битката за място на финала ще е следващия понеделник.
 

СЪСТАВИ:

Интер: Ханданович, Йънг, Годин, Де Врай, Дамброзио, Бастони, Брозович, Галиардини, Барела, Лукаку, Мартинес


Байер Леверкузен: Храдецки, Свен Бендер, Синкгравен, Тапсоба, Ларс Бендер, Баумгартлингер, Демирбай, Паласиос, Хаверц, Воланд, Диаби

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки