ЛУД КЪСМЕТ! Слаб Левски оцеля в Кърджали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Скандални пропуски лишиха Арда от победа в исторически мач

ЛУД КЪСМЕТ! Слаб Левски оцеля в Кърджали (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски извади луд късмет при гостуването си на Арда от втория кръг на efbet Лига. "Сините" отново бяха безумно слаби, но си тръгнаха с точка след 1:1 в исторически за домакините мач. Скандални пропуски лишиха тима на Николай Киров от успеха в първия двубой на осветление в Кърджали. Арда игра 36 минути с човек повече, но и това не помогна. След повече от две години в игра пък се завърна бившият национал Михаил Александров.
 
 
Мачът започна с опасност пред вратата на домакините. Още преди да са изтекли 120 секунди, Здравко Димитров влезе на скорост в наказателното поле и стреля под гредата. Васил Симеонов обаче извади топката в корнер.
 
Последва тотална доминация на Арда. Футболистите на Левски се надпреварваха да грешат, а тези на домакините - да пропускат. Все пак в осмата минута Иван Коконов откри резултата, след като беше изведен от Спас Делев и простреля Николай Михайлов за 1:0.
 
 
Десет след това побив на Делев завърши с удар към вратата на Левски, топката обаче срещна тялото на съперников бранител. Последва нова грешка в защитата на столичани и само отличната намеса на Михайлов не позволи да падне втори гол за домакините.
 
В 24-ата минута Живко Атанасов засече центриране от корнер. Ударът му с глава беше уловен от вратаря на Арда. Шест по-късно Спас Делев центрира отдясно, а Иван Коконов не успя да засече топката на метър пред голлинията!
 
В минутите до края на полувремето Михайов спаси далечни удари на Лозев и Делев, а Робърта можеше да изравни, след като получи извеждащ пас от Здравко Димитров и стреля, но Васил Симеонов спаси.
 
Левски все пак стигна до попадение, но това се случи четири минути след подновяването на играта. Паулиньо вкара с техничен удар по земя след асистенция на Робърта!
 
 
В 54-ата "сините" останаха с човек по-малко, след като Ивайло Найденов получи втори жълт картон!
 
Прекрасен пас на Светослав Ковачев пък намери Спас Делев зад гърба на Живко Атанасов в 69-ата минута. Нападателят на Арда пати топката в напречната греда, но същевременно беше вдигнат флага за засада.Четири по-късно самостоятелна акция на Делев завърши с удар от границата на наказателното поле, топката обаче мина над вратата.
 
В 83-ата минута Емил Мартинов направи поредния фрапиращ пропуск пред вратата на Левски. Той засече центриране на Спас Делев от фаул, но не успя да уцели вратата. В ответната атака Робърта пък остана сам срещу вратаря на Арда, прехвърли го, но топката мина встрани от вратата.
 
До края Арда продължи да търси победата, но не успя да стигне до нов гол и след два кръга има две точки. Левски пък е само с една, спечелена именно в днешния мач.
 
 
 
АРДА - ЛЕВСКИ 1:1
Коконов (8)
Паулиньо (49)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
АРДА: 36. Васил Симеонов, 4. Милен Стоев, 5. Петко Ганев, 71. Пламен Крумов, 20. Деян Лозев, 19. Румен Руменов, 27. Емил Мартинов, 25. Матеус Леони, 17. Иван Коконов, 10. Светослав Ковачев, 9. Спас Делев
 
ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 3. Живко Атанасов, 6. Ивайло Найденов, 7. Паулиньо, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 28. Тома Даске, 40. Стайн Спиерингс, 66. Орлин Старокин, 77. Илия Юруков, 99. Станислав Иванов

 


90+4 - Край на мача! 

 

84 - Робърта остана сам срещу вратаря на Арда, прехвърли го, но топката не намери целта

 

83 - Емил Мартинов засече центриране на Спас Делев от фаул, но не успя да уцели вратата 

 

73 - Самостоятелна акция на Делев завърши с удар от границата на наказателното поле, топката обаче мина над вратата

 

69 - Прекрасен пас на Светослав Ковачев намери Спас Делев зад гърба на Живко Атанасов. Нападателят на Арда пати топката в напречната греда, а същевременно е бил вдигнат флага за засада 

 

57 - Най-новото попълнение на "сините" Матео Стаматов се появи на терена. Той влезе на мястото на Здравко Димитров

 

55 - Изстрел на Спас делев от фаул прелетя над вратата на Николай Михайлов

 

54 - ЧЕРВЕН КАРТОН! Левски остана с човек по-малко, след като Ивайло Найденов получи втори жълт картон!

 

49 - ГООЛ ЗА ЛЕВСКИ! Паулиньо изравни с техничен удар по тревата след асистенция на Робърта! 

 

46 - Начало на второто полувреме

 

45+2 - Край на първото полувреме 

 

45 - Найджъл Робърта поручи отличен извеждащ пас от Здравко Димитров и стреля, но Васил Симеонов спаси

 

43 - Спас Делев се опита да изненада Николай Михайлов с удар от над 30 метра, но вратарят внимаваше и улови 

 

42 - Далечен удар на Деян Лозев мина високо над вратата на Левски

 

32 - Спас Делев центрира отдясно, а Иван Коконов не успя да засече топката на метър пред голлинията!

 

24 - Живко Атанасов засече центриране от корнер. Ударът му с глава беше уловен от вратаря на Арда
 
 
19 - Нова грешка в защитата на столичани доведе до поредна опасност пред Николай Михайлов, който успя да я предотврати с отличната си намеса
 
 
17 - Пробив на Спас Делев завърши с удар към вратата на Левски, топката обаче срещна тялото на съперников бранител
 
 
8 - ГООЛ ЗА АРДА! Иван Коконов откри резултата! Иван Коконов откри резултата! Спас Делев опита подаване към Светослав Ковачев, което беше пресечено от Орлин Старокин. Топката се върна в нисичкия нападател. Този път реши да комбинира с Коконов и той простреля Николай Михайлов за 1:0
 
 
5 - Ганев стреля с глава след центриране на Делев в наказателното поле, топката излезе в аут
 
 
3 - Здравко Димитров влезе на скорост в наказателното поле и стреля силно към вратата на домакините. Васил Симеонов обаче се изяви на висота и извади топката в корнер
 
 
1 - Начало на мача

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки