Сензациите в пресата: Съперникът на ЦСКА дели чартър, бунт в Етър преди „Огоста“

Халф с неясен статут в Локо Пд, Джарета предложил трима от ЦСКА на Уотфорд, Емил Стоев с шанс да играе срещу албанците и още…

Сензациите в пресата: Съперникът на ЦСКА дели чартър, бунт в Етър преди „Огоста“
Сензациите в пресата днес, понеделник, 24.08.2020 година: 

„Меридиан мач“: Емил Стоев с шанс да играе срещу албанците в Лига Европа
Поне един от контузените флангови футболисти на Славия - Емил Стоев, ще пътува с тима за гостуването на албанския Кукъси в четвъртък. Той вероятно няма да е в кондиция да играе от първата минута, но ще е опция като резерва. Радослав Кирилов също е обявил, че се чувства добре и иска да опита да тренира, но решението за това ще има лекарският щаб преди днешната тренировка. Вероятно той ще получи по-дълга почивка, за да не се усложни травмата му. В следващите седмици се очаква и завръщането на ветерана Дарко Тасевски в състава на „белите“.

„24 часа“: Съперникът на ЦСКА дели един чартър с „Хибс“, идва от Цюрих

Малтийският „Сайрънс“, който в четвъртък гостува на ЦСКА в предварителния кръг на Лига Европа, ще пристигне доста сложно в София. Ръководствата на „Сайрънс“ и „Хибърниънс“ са решили да си поделят разходите по самолета.  Заради това първо се тръгва от Ла Валета и се каца в Цюрих. Там се стоварват играчите на „Хибс“, които с автобус продължават към Вадуц, Лихтенщайн, където е техният двубой. Чартърът пък излита и каца в София. След двубоя самолетът продължава по обратния път, за да прибере „Хибс“ от Швейцария, а след това и двата отбора да стигнат до Малта. „Сайрънс“ се притесняват за връщането си, защото в Малта трябва да представиш отрицателен тест за коронавирус, за да влезеш от България. Двубоят обаче приключва прекалено късно, за да бъде направена такава проверка в България. Коронавирусът вече внесе достатъчно хаос в евротурнирите. Първо заради положителни проби приключи косовския „Дрита“ в Шампионската лига. Същата съдба ще има „Слован“ (Братислава), след като два негови отбора не бяха допуснати до Фарьорските острови да играят с „Класвик“ заради положителни проби. Очаква се да бъдат провалени още няколко мача. По разпоредбите на УЕФА всеки отбор носи отговорност за неспазване на изискванията за борба с заболяването.

„Тема спорт“: Джарета предложил трима от ЦСКА на Уотфорд
Кристиано Джарета е предложил трима футболисти на ЦСКА на английския Уотфорд. Според БЛИЦ това са Али Соу, Стефано Белтраме и Валентин Антов. Първият и вторият бяха привлечени на "Армията" със съдействието именно на Джарета. Още преди месец в западната преса излезе материал, че Уотфорд преговаря с Джарета за поста спортен директор. Малко след това от ЦСКА публикуваха декларация на сайта си, в която отсякоха, че италианецът продължава да работи за клуба. А миналата седмица новината за обвързването на Джарета с Уотфорд пак се появи в английски медии. Факт е, че от началото на сезона Джарета не се е появявал на стадион "Българска армия". Той си е тръгнал от София около 20 юли и вече повече от месец го няма. Припомняме какво написаха от "Армията" в навечерието на новото първенство. "За да предотвратим всички спекулации, ви уведомяваме, че спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета има действащ договор с клуба за още 2 години. В момента той изпълнява съвестно служебните си задължения, касаещи ЦСКА в чужбина. Ако се появи отбор, който е заинтересован от професионализма на г-н Джарета и той самият реши да търси ново предизвикателство, ние като коректен клуб няма да му правим спънки и ще уважим неговото желание и решение", обявиха от ръководството на ЦСКА на 4 август. На 21 август пък близкият до Уотфорд сайт "Training-ground.guru" написа, че Джарета е започнал работа за английския клуб. "Кристиано Джарета вече е на "Викъридж Роуд" и изпълнява ангажиментите си. Той замени на поста французина Ерик Роа, който се задържа 8 месеца", гласеше публикацията в Training-groun.guru. Новината все още не е потвърдена нито на официалния сайт на Уотфорд, нито на този на ЦСКА. 52-годишният италианец изпълняваше ролята на спортен директор на ЦСКА от февруари 2019-а. Той бе назначен на "Армията" малко след трансфера на Десподов в Каляри, за който съдейства. Джарета е добре познат на собствениците на Уотфорд - семейство Поцо, тъй като работиха заедно в Удинезе.

„Меридиан мач“: Халф е с неизяснен статут в Локо Пд

Халфът Валентино Пулиезе в момента е с неизяснен статут в Локо (Пд). Той продължава да има договор с клуба, но е без картотека и не попада в групата на отбора за мачовете от първенството. Очевидно от ръководството искат да го освободят, но швейцарецът на този етап не е дал съгласието си контрактът да бъде прекратен. Той участва в тренировките на тима, тъй като няма достатъчно футболисти за тактически занимания. Това налага често в двустранните игри да се включват помощниците Александър Тунчев и Ванчо Траянов. В клуба продължават да очакват нападателя Валмир Бариша. Юношата на Рома, за който „Меридиан Мач“ първи писа, трябва да разтрогне договора си с румънския Киндия (Търговище).

„Меридиан мач“: Потушават бунт в Етър преди „Огоста“

Част от играчите на Етър са планирали бойкот на гостуването на Монтана в мач от Първа лига. Те били недоволни от тежката ситуация и пълен хаос в клуба. До последно те обаче са били убеждавани от временния треньор Калоян Чакъров да стиснат зъби поне до общото събрание на клуба утре и след това да взимат крайни решения.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки