НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ": Арда подчини ЦСКА 1948, Коконов нокаутира "червените" със зрелищен гол! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Червените допуснаха първа загуба за сезона, кърджалии влязоха в топ 5

НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ": Арда подчини ЦСКА 1948, Коконов нокаутира "червените" със зрелищен гол! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Арда (Кърджали) победи с 2:0 ЦСКА 1948 като гост в последния мач от програмата на третия кръг в efbet Лига. Гостите отбелязаха по един гол в двете полувремена, като особено вторият беше впечатляващ, след като Иван Коконов прати кълбото в мрежата със задна ножица.

Домакините започнаха активно мача и опитаха бързо нападение отдясно, но центрирането на Галин Иванов бе блокирано от бранител на Арда. След това топката бе центрирана отдясно от Деян Лозев, а Спас Делев нанесе удар, но той бе анемичен и Наумов спаси топката.

Гостите откриха резултата след груба грешка при изнасяне на топката от футболистите на ЦСКА 1948 в 14-ата минута. Иван Коконов получи пас в средата на терена и прехвърли бранителите на "червените", намирайки Спас Делев. Бившата звезда на ЦСКА остана "очи в очи" с Даниел Наумов и с десния крак матира стража на домакините - 1:0 за тима от Кърджали.

Четири по-късно Мартин Камбуров бе намерен след центриране отдясно,овладя и стреля от въздуха, но Матеус Леони блокира пътя на топката. Домакините изнесоха играта в половината на кърджалии след допуснатия гол, но в дебютните минути след гола на Арда положенията пред вратата на Васил Симеонов липсваха.

Васил Шопов намери Галин Иванов в наказателното поле на Арда, Иванов опита задна ножица от много сложна позиция и топката логично отиде аут. В 29-ата минута домакините имаха претенции за дузпа. Топката бе центрирана отдясно в наказателното поле на Арда от Венци Василев. Даниел Младенов игра с глава, а Емил Стоев направи контакт с Галин Иванов, но реферът Радослав Гидженов не посочи бялата точка.

В 33-ата Васил Шопов отправи изстрел, но той бе блокиран. Милен Стоев не успя да изчисти добре и подаде към Денислав Александров, който не се посвени и стреля от дистанция, а Симеонов с една ръка боксира в корнер след зрелищна намеса.

Три преди края на първото полувреме Светослав Ковачев открадна топката след неразбирателство в отбраната на ЦСКА 1948. С едно движение Ковачев финтира Венцислав Василев и Симеон Петров, но ударът му от границата на наказателното поле на домакините премина край левия страничен стълб на Наумов.

Четири минути след почивката Серкан Юсеин стреля много силно от средно-далечна дистанция, но стражът на Арда боксира ефектно в ъглов удар. Две по-късно Даниел Наумов се намеси решаващо след центриране отдясно на Деян Лозев, за да не позволи топката да отиде в непокрития Иван Коконов.

 

В 59-ата минута от срещата Арда удвои актива си. Гостите създадоха контранападение, а Емил Мартинов изведе Матеус Леони в наказателното поле на ЦСКА 1948. Той стреля, но Наумов блокира удара, а Иван Коконов със задна ножица прати топката в опразнената врата на домакините.

Колебливите действия в защитата на ЦСКА 1948 продължиха с пълна сила, а в 69-ата минута Симеон Петров от ЦСКА 1948 сбърка вдясно, за да може Спас Делев да открадне топката. Той влезе в наказателното поле на домакините и стреля диагонално с десния крак, но Наумов изби в ъглов удар.

В 71-ата минута Галин Иванов центрира топката отдясно в наказаетлното поле на Арда. Мартин Камбуров се освободи от опеката на отбраната на гостите и стреля с глава, ала топката се отклони в левия страничен стълб на Симеонов.

Така Арда събра пет точки и се изкачи до петото място в класирането без загуба до момента, докато "червените" останаха с две точки и са на 11-то място пред Левски.

ЦСКА 1948 - Арда 0:2
0:1 Делев 14
0:2 Коконов 59

Стартови състави:

ЦСКА 1948: Наумов, Савов, Василев, Пиргов, Атанасов, Юсеин, Шопов, Иванов, Александров, Младенов, Камбуров

Арда: Симеонов, Стоев, Ганев, Делев, Ковачев, Коконов, Руменов, Лозев, Леони, Мартинов, Крумов
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки