Павел Колев: Големият въпрос е дали Левски ще се научи да се самоиздържа

"Всеки, който е имал възможност, е дундуркал клуба през годините"

Павел Колев: Големият въпрос е дали Левски ще се научи да се самоиздържа

„В момента "Левски" прилича на малко дете, което доскоро са го дундуркали и носили на ръце. Всеки, който е имал възможност, го е правил през години.“

С тези думи изпълнителният директор на "сините" Павел Колев определи настоящата ситуацията в клуба, който от няколко месеца е пред фалит.

Вчера мажоритарният собственик Наско Сираков, членът на Надзорния съвет Константин Папазов и Колев дадоха съвместна пресконференция на "Герена", в която отговаряха на въпроси, касаещи случващото се в клуба.

Тити разкри, че заемът, взет в началото на месеца за изплащането на част от заплатите на футболистите, всъщност е даден от неговата фирма.

"Това беше лично негово решение и той не искаше да се знае източникът на заема, тъй като бе поет ангажимент към футболистите до определено време да се платят заплати", коментира Колев в ефира на bTV.

"Имайки предвид пътя, по който е поел "Левски", бяхме длъжни да отговорим на тези въпроси. Получихме серия от въпроси във "Фейсбук" и преценихме, че трябва да отговорим на част от тях."

"Който е имал възможност (е дундуркал и използвал "Левски). Документално нещата не са поставени по този начин. Знаете, че "Левски" през годините е имал собственици, имал е рекламни договори. Друга тема е доколко тези рекламни договори реално са отразявали някакво взаимодействие между клуб и компания, а и какви са били ползите не само за клуба, както и за компанията."

"Всеки, който е имал възможност, е дундуркал ("Левски") през годините. За съжаление, това е довело до ситуация, в която клубът тепърва трябва да развива имунна система, така че да се справи в нормална среда, каквато би трябвало да е налична за всеки футболен клуб. В това отношение "Левски" има огромен потенциал, просто трябва да го използва. Най-вероятно е ясно кой го е правил (дундуркал). Според мен по-големият въпрос е дали "Левски" ще се научи да ходи сам и да се самоиздържа", каза още Колев и посочи, че няма казус с охранителната фирма, нито вражда с председателя на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки