Заплахи за бойкот в Ботев преди мача в Кърджали

Арда с нов опит за историята

Заплахи за бойкот в Ботев преди мача в Кърджали

Футболистите и треньорите на Ботев (Пловдив) са отправили заплахи за бойкот на мачове.

Това разкри членът на Съвета на директорите на клуба Борис Гиздаков.

Той е и член на УС на Сдружение ПФК Ботев, което в момента е собственик на жълто-черните, след като придоби 60% от акциите на напусналия бос Георги Самуилов.

Гиздаков нарече играчи и наставници "организирана престъпна група".

Както е известно, през седмицата се проведе среща между новата управа и фенските структури, като имаше такава и с тима. 

Първоначално група фенове бяха против избора на Тервел Златев за изпълнителен директор и дори го изгониха от Коматево.

Впоследствие обаче след акционерното събрание това бе официализирано.

Вчера Борис Гиздаков разясни моментното състояние и осветли "войната" между новата управа и шефове, играчи и треньори, чиято група е водена от прокуриста Асен Караславов.

Те всички настояват Георги Самуилов да се върне и да продължи да е собственик на клуба. Нещо, което засега бизнесменът няма намерение да направи. Той ще продължи да помага, но само на школата.

Преди дни играчите и треньорите излязоха с декларация, че искат Самуилов да се върне и че Гиздаков всява разделение в жълто-черната общност, а сега Борис Гиздаков написа:

"Първата среща с лидери на фракции продължи три часа, но премина в коректен тон и след много дебати стана ясно, че няма съществени основания за обвинения срещу Тервел Златев, а професионализмът му бе признат от всички. Втората среща бе пълна катастрофа, вкараха ни в капан, който познатите ни организатори са готвели доста време. Главни изпълнители: Асен Караславов, Лилчо Арсов, Иван Бандаловски, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Славчо Шоколаров, Ферарио Спасов. Не бих желал в момента да влизам в подробности, но това беше организирана престъпна група срещу легитимния собственик и легитимното ръководство на клуба. Безпардонно и невъзпитано поведение за една неплатена заплата (от предишното ръководство), претенции за премии, заплахи за бойкот на мачове и др."

Междувременно нападателят на тима Антонио Вутов се завърна от Унгария, където си уреждаше трансфер. Той обаче не попадна в групата за гостуването на Арда днес, тъй като през седмицата не е водил тренировъчен процес с канарчетата. Изненадващото му напускане на лагера на жълто-черните породи напрежение. Знаеше се, че той опитва да си уреди трансфер в чужбина, като тръгването му за Унгария е станало без знанието на старши треньора Ферарио Спасов. Унгарският клуб се е надявал, че ще плати символична сума за играча, който имал принципна договорка с ръководството да не му правят сериозни спънки за трансфер зад граница.

Извън 18-те на Феро за визитата в Кърджали остана и контузеният Мишел Еспиноса. Вместо него в групата попадна младокът Димитър Пройчев. Мястото на Еспиноса в средата на терена ще бъде заето от Лъчезар Балтанов, който в двубоя с Берое остана резерва. Това ще е и единствената промяна по състава, която Феро се очаква да направи за двубоя с Арда, пише "Тема спорт". 

Домакините от Кърджали ще направят днес нов опит да влязат в историята като запишат първа победа в елита на своя стадион. В досегашните си два мача на „Арена Арда“ тимът регистрира две равенства. На старта на миналия сезон Арда извъртя 0:0 с Ботев Пловдив, а във втория кръг завърши 1:1 с Левски. На вече реновирания стадион кърджалийци приемат днес отново канарчетата. В предишния тур воденият от Николай Киров тим записа първи успех през кампанията, надигравайки новака ФК ЦСКА 1948 Сф с 2:0 след красиви голове на Спас Делев и Иван Коконов.

"Имаме още много работа по отношение на преходите от фаза защита в атака и обратното. Предстоят ни трудни мачове. Дано тази победа ни даде нужното самочувствие, защото състезателите ни имат качества", каза Белия. Той веднъж вече излезе с Арда срещу бившия си тим - Ботев Пд. На 29 юни в мач от плейофите кърджалийци биха канарчетата с 1:0 на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки