НА ВЪРХА! Лудогорец се измъчи, но надви храбър Локо (Пд) и поведе в Efbet лига (СНИМКИ)

Щампионите вкараха 3 гола след 64-та минута

НА ВЪРХА! Лудогорец се измъчи, но надви храбър Локо (Пд) и поведе в Efbet  лига (СНИМКИ)

Лудогорец успя да победи с 3:1 Локомотив (Пловдив) при домакинството си от петия кръг на efbet Лига. Шампионите имаха нужда от пълен обрат, за да стигнат до трите точки, които ги изведоха до първото място в класирането, след като по-рано днес ЦСКА взе само точка срещу Черно море.

Гостите от Пловдив започнаха мобилизирано мача и направиха два сериозни пропуска. След детински грешки на Стефан Баджи на два пъти Лукас Салинас от Локомотив прати и при двата си опита топката встрани от вратата. Първо в 6-ата минута Баджи не успя да изнесе добре топката, тя беше открадната от Салинас, но ударът му мина встрани от вратата.

В 15-ата минута отново Баджи не се ориентира добре при изнасянето на топката и отново Салинас му отне, но ударът му мина над напречната греда. Малко преди това удар на Доминик Янков намери ръката на Алмейда в наказателното поле на Локомотив, но съдията прецени, че играта на бранителя на "смърфовете" е неволна.

Домакините отвърнаха с добро изпълнение на пряк свободен удар в 20-ата минута, но Кешеру прати топката в обсега на Луков, който боксира добре.

В 31-ата минута от нов пряк свободен удар в полза на Лудогорец получи възможност да тормози вратата на гостите. Чибота стреля, но топката намери стената изградена от играчите на гостите, Недялков стигна до нея и стреля, но топката мина встрани от вратата на Луков. Малко по-късно Илич имаше отлична възможност да реализира попадение за гостите, но Ренан отново демонстрира класа и изби в корнер, а при спасяването стражът получи контузия, която впоследствие не му позволи да продължи игра.

В крайна сметка на почивката двата тима се оттеглиха в съблекалните при резултат 0:0, а на вратата на Лудогорец застана Владо Стоянов.

В 52-ата минута Карагарен с далечен удар матира Стоянов, за да изведе отбора си напред в резултата.Десет минути по-късно с отлична атака домакините възстановиха равенството. След центриране на Недялков, Доминик Янков възстанови равенството.

В 69-ата минута Бирсент Карагарен напредна добре и си освободи място за удар, но след него топката мина встрани от вратата. Малко по-късно Сисиньо центрира опасно към наказателното поле на Локомотив, но там нямаше кой да засече топката.

Между 79-ата и 81-ата минута домакините направиха пълен обрат в двубоя. Първо в 79-ата минута с отличен удар Сантана направи резултата 2:1, а две минути по-късно Ману също наказа Луков и резултатът набъбна до 3:1. 

Така Лудогорец събра 12 точки и продължи победната си серия в шампионата на вече четири поредни срещи. Локомотив пък остава на петото място с девет пункта и вече гледат към сблъсъка си с Тотнъм от Лига Европа през следващата седмица.


Лудогорец - Локомотив (Пд) 3:1
0:1 Карагерен 52
1:1 Янков 64
2:1 Сантана 79
3:1 Ману 80

Стартови състави:

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Сантана, Чибота, Жоржиньо, Григоре, Баджи, Кешеру, Моци, Янков

Локомотив (Пд): Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Илич, Витанов, Цветанов, Карагерен, Салинас, Илиев, Аралица


90+2 Край на мача!

80 - ГООЛ за Лудогорец! Елвис Ману прави резултата 3:1, след като беше изведен перфектно сам срещу Луков и нямаше проблеми да го преодолее. Гостите претендираха за засада, но такава нямаше.

79 - ГОООЛ за Лудогорец! Алекс Сантана с индивидуален проблясък и след като финтира противник прати топката неспясяемо в горния ляв ъгъл на Луков със силен изстрел!

64 - ГОООЛ за Лудогорец! Доминк Янков получи топката непокрит в наказателното поле и заби топката в горния десен ъгъл на Луков за 1:1!

52 - ГОООЛ за Локомотив (Пд)! Карагерен с перфектен нисък удар от границата на наказателното поле матира Владо Стоянов, който замени Ренан на почивката!

46 - Начало на второто полувреме

45 - Kрай на първата част!

35 - Илич с отличен шанс да отбележи, но Ренан спаси, след което сигнализира, че изпитва болка в десния крак

32 - Мощен изстрел на Недялков от около 20 метра, който прелетя много близо до левия стълб на Луков

20 - Директен удар на Кешеру от пряк-свободен удар, но Луков боксира успешно

15 - Отново Салинас се възползва от грешка на Баджи, напредна и опита да прехвърли Ренан, но топката мина малко над целта

  5 - Опасен удар на Салинас, който минава встрани от вратата!

 1 - Начало на мача в Разград

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки