ЦСКА излиза срещу "черната котка" на българските отбори в Европа

Турицов аут, Тиаго до последно под въпрос, беларусите с още проблеми

ЦСКА излиза срещу "черната котка" на българските отбори в Европа

 Тази вечер от 20:00 часа ЦСКА отново ще е пoд прожек­торите на голямата конти­нентална сцена. Възпитаници­те на Стамен Белчев посре­щат беларуския БАТЕ Борисов във втория квалификационен кръг на Лига Европа, а двубоят на "Българска армия" ще бъде излъчван по Диема спорт.

Този мач е чакан дълго време от феновете на червените, ко­ито за жалост няма да са по трибуните. Защото при успех не само ще си попълнят фолклора, но и ще могат отново да мечтаят за дълъг поход в евротурнирите. Победа тази вечер отваря не само вратата към следващия кръг, но е и скрит мачбол за класиране на плейоф. Там в един мач всичко е възможно, още повече ако жребият отреди ново дома­кинство. Това ще доведе до трупане на самочувствие, пре­стиж и ще понапълни сериозно касата на клуба.

Картите за ЦСКА не спират да се подреждат още от жре­бия за първото стъпало. В мо­мента на "Армията" държат отлична ръка и остава само да я изиграят правилно.

Въпреки успехите в послед­ните 12 години БАТЕ не може да е бате на ЦСКА в Европа. Точно обратното е в истори­чески план. Но това трябва да проличи тази вечер на терена.

Както обикновено този се­зон Стамен Белчев има доста проблеми за решаване. Аут за срещата е десният бек Иван Турицов, който така и не успя да се възстанови от травма­та, получена срещу Славия. Къ­сен фитнес тест днес следобед пък ще покаже дали португал­ският халф Тиаго ще може да започне мача. Той е най-креативният играч на тима и евен­туално отсъствие ще бъде се­риозен удар. Извън сметките са и карантинираните Петър Занев и Ахмед Ахмедов. Ако Ти­аго не стартира пред Белчев ще има две опции - Жеферсон до Юга и Санкаре зад Coy или Санкаре до Юга и Белтраме зад Coy.

Едва ли ЦСКА ще експеримен­тира със схемата в толкова ва­жен мач. Отново ще се изпол­зва постройката 4-2-3-1. В от­съствието на Турицов десен бек ще е Пламен Гълъбов, фор­мата му буди притеснение, както и факта, че това не е номиналната му позиция. Зато­ва, който и да действа пред него - Йомов или Кери - ще трябва доста да помага в от­брана. Останалите от ариер-гарда ще бъдат Антов, Матей и Мазику. Дилема има и за дес­ния фланг, където неубедител­ни от началото на кампанията са Йомов, Кери и Кейта. Шансо­вете на първия да започне са най-големи.

БАТЕ пристигна у нас без за­болелите от C0VID-19 основни полузащитници Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са изработили 27 от 49-те гола на отбора през сезона. Под въ­прос за двубоя са още от по­стоянните величини в състава -Павел Нехайчик и Евгени Яблонски, както и нападателят Мак­сим Скавиш. Те не са тренирали със съотборниците си през сед­мицата, а са се готвели инди­видуално, защото са имали до­сег със заразените. Тестовете им обаче са отрицателни, за­това и са в групата. Очаква се бела руси те да заложат на схе­ма с трима вътрешни халфове, а в атака ще са Нехайчик, Ска­виш и Милич.

Изгревът за БАТЕ в Европа започна от Левски. Залезът мо­же да бъде даден от ЦСКА. Чер­вените вече на няколко пъти показаха характер през кампа­нията. Трябва да го направят и тази вечер - нищо по-различно. Чака ги изпълнен с единоборства двубой, в който те ще имат своите шансове. Тимът вече показа, че се огъва, но не се чупи и е необходимо да дока­же отново волята си. Армейци­те са длъжни да подчинят съ­перника, за да напомнят за се­бе си и да застанат пак там, където им е мястото.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки