ЦСКА е в серия 5 от 5 на „Армията"

Беларусите загубиха тежко последната си евровизита

ЦСКА е в серия 5 от 5 на „Армията"

 У дома и стените помагат, гласи старата пословица, коя­то често се използва във фут­болен аспект. Домът на ЦСКА -"Българска армия", засега напъл­но изпълнява мисията си. След завръщането си в турнирите на УЕФА преди три сезона ЦСКА няма грешна стъпка на своя стадион, по-конкретно в Лига Европа. Червените имат пет победи от пет мача на "Армията", като интересното е, че в четирите случая винаги са били домакин в първия мач, а срещу Сиренс през това лято двубоят се реши в една среща, както ще бъде и срещу БАТЕ до­вечера.

През лятото на 2018-а чер­вените, водени от Нестор Ел Маестро, надделяха минимал­но над ФК Рига с тупалка на Тиаго в първия мач, а двубоят бе решен след драма с дузпи в Латвия. Във втория кръг ЦСКА пак бе домакин в първата сре­ща и удари австрийския Адмира с три попадения до почи­вката на Десподов (2) и Мауридес.

През миналата година черногорският Титоград бе разгромен с 4:0 на "Ар­мията" на старта, а следващият съперник Осиек бе надхи­трен с 1:0. Хърватите бяха изхвър­лени след дуз­пи на стади­он  "Градски върт".

БАТЕ пък има две победи и три загуби в последните си 5 гостувания в клубните турни­ри, като и петте са през кален­дарната 2019 г. Беларусите приключиха паметния си поход 2018/19 в Лига Европа с тежко поражение 0:3 от Арсенал в Лондон, но в първия мач бяха победили с 1:0 с гол на Стани­слав Драгун и асистенция на Игор Стасевич. Точно те два­мата са заразени с COVID-19 в момента. През миналата кам­пания БАТЕ елиминира полския първенец Пяст, печелейки в Гливице с 2:1 (у дома 1:1), но отпадна от Розенборг в Шампион­ската лига. В Лига Европа успех 2:1 като гост тра­сира елиминирането на Сараево (после 0:0), но в плейофа с Астана круше­ние с 0:3 в Казахстан сла­га край на мечтите за участие в груповата фа­за. Така БАТЕ идва на "Ар­мията" след много болез­нена загуба в последната си евровизита.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки