Петър Александров: ЦСКА не е обречен срещу Базел

“Стамен Белчев разполага с качествени чужденци и млади талантливи българи - най-вече Антов и Йомов"

Петър Александров: ЦСКА не е обречен срещу Базел

Бившият български национал Петър Александров коментира предстоящата среща на ЦСКА с Базел от плейофите в Лига Европа. Според него домакинският фактор няма да окаже такова влияние и "армейците" имат всички шансове да спечелят. Той коментира и настоящия състав на "червените", като каза, че в него има много опитни играчи.

 
"Наблюдавах внимателно и двата мача - както ЦСКА - Б36, така и Базел - Анортозис. Първото нещо, което мога да кажа със сигурност е, че предстоящият сблъсък между Базел и ЦСКА ще бъде много оспорван. Когато няма публика по стадионите, домакинският фактор е сведен почти до минимум. Да, може би, Базел е лек фаворит. Затова нека кажем, че шансовете са 60 на 40 за тях. Но ЦСКА въобще не е обречен", започна той.
 
"Срещу кипърците швейцарците бързо поведоха с 3:0, а в края на полувремето получиха нелеп гол. После при 3:1 в 50-ата минута изгониха играч на Анортозис. Тогава явно футболистите на Сфорца си помислиха, че всичко е решено. След като резултатът стана 3:2, вратарят Николич спаси 2-3 опасни удара. Не мисля, че Базел умишлено им даде инициативата Просто Анортозис заигра по-добре. Аз гледах и "червените". Както с Б36, така и с Лудогорец. Впечатлен съм от мача, който направиха с "орлите". ЦСКА разполага с доста добри футболисти и има своите шансове да преодолее Базел", продължи Александров.
 
"Като бивш централен нападател мога да кажа, че Али Coy е много добър футболист. Вярно е, че пропуска. Но няма нападател, който да вкарва всичко. Coy помага много на отбора, сам си изработва положенията, бори се, много е мощен. Познавам Георги Йомов от малък и мисля, че той се вписа добре в ЦСКА. Жул Кейта е бърз и техничен играч и също ми харесва много. Той е способен да създаде неприятности на Базел. Със сигурност проблемите на ЦСКА са в защита, макар че и там разполагат с талантлив и млад играч като Антов. Просто при него, както и при Гълъбов и останалите в отбраната, трудностите идват от там, че за тях това са първите големи европейски мачове. ЦСКА обаче има по-дълга пейка от Базел. На нея има много опитни играчи, докато на тази на Базел са само младоци. А Стамен Белчев разполага с качествени чужденци и млади талантливи българи - най-вече Антов и Йомов", каза още бившият национал.
 
Като показват състава на Базел, обявяват схемата като 4-4-2, макар че по-точно казано тя е 4-4-1-1. Двамата нападатели по-често не са в една линия, а един зад друг. Волфсвинкел обикновено е зад гърба на Артур. Бразилецът е много опасен играч. "Червените" трябва да внимават и с външните им халфове - Щокер и Пулулу. Но аз мисля, че в ЦСКА добре са си свършили работата и са ги разузнали. В 21-ви век трудно нещо може да се скрие. Ако ме питате за слабости, от които ЦСКА може да се възползва, то една от тях са действията на единия централен защитник - Алдерете. Опасен е в атака, включва се при статични положения, но понякога действа доста рисково и хазартно. Прави неразумни неща. Сега разбирам от вас, че двамата бекове - левият Падула и десният Видмер са наказани, както и изгоненият срещу Анортозис фон Моос. Последният е резерва, младо момче и няма да им липсва много. Може би е жалко за ЦСКА, че и Падула няма да играе, защото и той е един от слабите им постове. Треньорът си го доведе от Вил, където пак работеха заедно. Безспорно, за ЦСКА най-добро е отсъствието на десния бек Видмер. Той е национал, игра доста години в Удинезе и много добър играч. Не знам как ще изглежда отбраната им в четвъртък. Аз съм българин и желая успех на всички родни отбори, включително и ЦСКА. "Червените" нямат успехи в последните години, но имат традиции в турнирите. А те винаги помагат", заяви Александров пред "Мач телеграф".
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки