Сензациите в пресата: ЦСКА се цели и в брата на Мазику

Човек на Трабзон дойде за Неделев, Локо (Пд) хареса нов хърватин за левия фланг

Сензациите в пресата: ЦСКА се цели и в брата на Мазику

Сензациите в родната преса на 27 септември, неделя, 2020 година:

Мач Телеграф: Човек на Трабзон дойде за Неделев

Реджеп Учар, който ще бъде помощник-треньор на Трабзонспор, бе в ложите на стадиона в Коматево за дербито с Левски. Причината е ясна - той иска да види състоянието на Тодор Неделев, който е пред трансфер в клуба.

Учар беше в компанията на родния ме­ниджър Несим Нешадов. Очаква се в началото на другата седмица Трабзонспор да обяви дали ще купи Неделев и ще спаси Ботев от фалит. Трансферът ще е на стойност 1,3 ми­лиона евро.

Учар е дясна ръка на Абдула Авджъ, бивш треньор на Истанбул Б и Бешикташ, който след паузата в турското първенство заради националните от обори, ще поеме Трабзонспор.

Мач Телеграф: ЦСКА се цели и в брата на Мазику

ЦСКА може да на­прави много интересен трансфер скоро. Става въпрос за 21-годишно­то крило Родни Мазику, който е брат на играе­щия много силно вече втора година при „чер­вените" Брадли. Родни е бил футболист на Орлеан, където е бил и в резервите на първия отбор и е тренирал с професионалистите.

След това с преминал и през Клермон-Фут, където обаче не са го за­държали. В момента Родни Мазику прави истински фурор в скромния Амии в пета дивизия, където е вка­рал 7 гола в първите 5 мача. През миналия се­зон той вече се е отчел с 9 гола и 8 асистенци, с които е помогнал за промоцията на отбора. Мечтата му е да стане професионалист вед­нага, като изявите му са следени вече от мно­го клубове. ЦСКА оба­че може да направи истински удар, като привлече таланта без трансферна сума, защото е аматьор и със съдействието на брат му Брадли. В София бързакът може да раз­крие истинските си ка­чества, като профилът му е близък до този на Жюл Кейта, който блестя срещу Лудогорец.

Треньорът на „черве­ните" Стамен Белчев няма да прави смени в отбора, който изигра страхотен мач с „ор­лите" и се представи много стабилно с Б36 Торсхавн. Тиаго Родригес, който отново не е готов за пълни 90 минути и му щадят уяз­вимото коляно, отново ще започне на пейката и ще влезе в хода на срещата. Там ще бъде и Стефано Белтраме. Единствената въпроси­телна е за левия фланг, където Греъм Кери из­глежда лек фаворит за стартовия състав пред Енрике Рафаел и Жюл Кейта.

Мач Телеграф: Локо (Пд) хареса нов хърватин за левия фланг

Нов футболист има в Локо (Пд) от няколко дни, разкри­ха от клуба пред „Мач Телеграф". Официално идването му не е оповестено, но след няколко тре­нировки той е направил добро впечатле­ние на треньора Бру­но Акрапович, който е поискал да го за­държи. Става въпрос за хърватин, чието първо име е Давид. Адашът на Малембана, който скоро трябва да бъде офи­циално представен, действа по левия фланг и може да бъде считан за заместник на продадения в гръцкия Атромитос Йосип Томашевич. Той ще се конкурира за място в състава с Момчил Цветанов. Новото момче вече събира необходимите документи, за да се установи, че за него не трябва да се плаща трансферна сума, след което би трябвало да подпише договор. Съ­щото се случва и с французина Жан-Кристиян Гомис.

Спортно-техничес­кото ръководство на „черно-белите" про­дължава да търси и още един атакуващ иг­рач. Очаква се такъв да пристигне през предстоящата в на­чалото на октомври пауза в първенство­то. В нея отново ще има лагер в Боровец и контрола. Както „Мач Телеграф" писа, ако ограниче­нията покрай COVID-19 кризата не попречат, собст­веникът Христо Крушарски и треньорът Бруно Акрапович ще пътуват до Бразилия по покана на Крузейро.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки