Пиоли след трилъра в Португалия: За пръв път в историята на футбола се случва такова нещо

Милан стигна до дузпи срещу Рио Аве в 120-та минута, а след това се изпълниха 24 наказателни удара

Пиоли след трилъра в Португалия: За пръв път в историята на футбола се случва такова нещо

 Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира драматичната победа с дузпи над Рио Аве, която класира отбора в груповата фаза на Лига Европа.

“За първи път се случва нещо подобно, но такъв е футболът. Мисля, че контролирахме добре мача, но техният изравнителен гол ни изненада, това беше първото им реално положение. След това двубоят стана по-труден. От една страна, заради способностите на опонента ни, от друга страна, тъй като ние не бяхме достатъчно ясни. Това не беше най-добрият ни мач. Губил съм финал за Купата на Италия заради две греди, но тази вечер извадихме късмет. Дузпите са малко като лотария, но момчетата заслужават това заради положените усилия да се върнат в двубоя и тяхната борба докрай. Аз съм доволен заради цялата усърдна работа, за да стигнем дотук, но има още много за подобряване и ние го знаем.

"Честно казано, през целия мач, както в редовното време, така и в продълженията, бях убеден, че можем да направим обрат и да победим. След това се стигна до дузпи и те не успяха на три пъти да приключат нещата. Винаги има надежда и ми се иска да вярвам, че ние вярвахме в това до самия край, че го искахме и че го заслужаваме. Щеше да е жалко да загубим, това беше първата ни цел за сезона, както и край на едно приключение. Започнахме го миналия сезон през януари, когато навлязохме в положителна серия, така че всичко е наред. Но момчетата знаят, дори и по-добре от мен, че има ситуации, при които трябва да сме по-ефективни. Това обаче е само началото на сезона и въпреки че работихме добре, умората вече започва да се натрупва, така че това определено е положителен резултат”, заяви Пиоли след мача.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки