ИЗНЕНАДА: Манчестър Сити с втора поред грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новакът Лийдс взе точка от „гражданите“ и остана с 3 пред тях в класирането

ИЗНЕНАДА: Манчестър Сити с втора поред грешна стъпка във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новакът Лийдс продължава да впечатлява в английската Висша лига.

Момчетата на Марсело Биелса стигнаха до равенство 1:1 срещу Манчестър Сити в мач от четвъртия кръг и останаха с три точки пред вицешампиона в класирането.

„Гражданите“ на Хосеп Гуардиола пък направиха втора последователна грешна стъпка в първенството, след като в предния кръг инкасираха сензационна домакинска загуба с 2:5 от Лестър.

Днес те поведоха още в 17-ата минута с гол на Рахим Стърлинг, но резервата Родриго с дебютния си гол след летния трансфер от Валенсия оформи крайното 1:1 след грешка на вратаря Едерсон.

Домакините удариха на три пъти гредите и могат да съжаляват, че не взеха всички точки под проливния дъжд на своя „Еланд Роуд”.

Още в третата минута и Де Бройне от гостите нацели страничния стълб, след изненадващ удар от статично положение. 

В 16-ата "гражданите", които стартираха много интензивно, отново бяха близо до попадение. Стърлинг добре излъга вляво Люк Ейлинг, след което центрира по земя към Феран Торес, но неговият удар бе изчистен пред голлинията от Далас. Минута след това натискът на гостите даде резултат. Стърлинг получи на границата на наказателното поле, преодоля двама бранители, след което стреля много прецизно в ъгъла - 0:1.

Полека-лека Лийдс се отърси от напрежението и започна да атакува доста по-често. "Пауните" стигнаха голово положение в 37-ата минута, когато Калвин Филипс, много добре изведе Далас в наказателното поле. Бранителят се озова зад гърба на Уокър, който го побутна рисковано. Далас все пак стреля, но Едерсон успя да избие и да предотврати изравняването.

В добавеното време на първата част Менди, който бе един от най-слабите играчи в селекцията на Гуардиола, направи грешка и подари топката на Aйлинг, който финтира добре Лапорт и стреля, но Едерсон отново спаси сигурен гол във вратата си.

В 59-ата минута Родриго Морено, който се появи в игра три минути преди това, проби отдясно и стреля в близкия ъгъл. Едерсон докосна топката, която след това рикошира от гредата. При последвалия корнер Едерсон този път сгреши фатално и изпусна кълбото, която рикошира в гърба на Менди и се озова на пътя на Родриго, който стреля във вратата за 1:1.

Лийдс се ентусиазира от този гол и започна да атакува още по-опасно. Десетина минути след това Купър засече с глава центриране на Филипс. Топката отново срещна гредата, макар че флагът бе вдигнат за засада, така че дори и да имаше гол, той нямаше да бъде зачетен. В 69-ата минута Родриго бе близо до втори гол, след като засече с глава центриране на Ейлинг отдясно, но Едерсон успя да избие над гредата.

Три минути по-късно Стърлинг се озова очи в очи с Меслие, но се забави и стражът успя да улови топката. "Гражданите" натиснаха в последните минути. В 82-рата гостите настояваха за дузпа за игра с ръка на бранител на Лийдс след удар на Бернардо Силва. След това пък Стърлинг настояваше, че е фаулиран в наказателното поле, но и от двете ситуации не последва нищо.

Веднага след това Бамфорд излезе сам срещу Едерсон, който успя да спаси, но и тук флагът на лайнсмена бе вдигнат за засада. В добавеното време отново Бамфорд засече с глава към собствената си врата центриране от фал, но Меслие внимаваше и улови.

Така в крайна сметка двамата треньори и играчите се поздравиха след равенство 1:1 в срещата с най-много удари към двете врати (общо 35) от началото на сезона във Висшата лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки