Сензациите в пресата: Помощниците на Феро също напускат, няма кой да води Ботев (Пловдив)

Левски иска да си върне Мартин Райнов; Парите за Спиерингс ще дойдат накуп

Сензациите в пресата: Помощниците на Феро също напускат, няма кой да води Ботев (Пловдив)

Всичко най-интересно от днешния спортен печат:

Тема Спорт: Левски напира да си върне Райнов

Контузиите на близнаците Радослав и Борислав Цоневи, както и продажбата на Стайн Спиерингс принудждават Левски да се огледа за привличането на хора в средата на терена. Сините са решени да си върнат Мартин Райнов. Той си тръгна след старта на подготовката, след като прецени да не подновява договора си. Райнов не преподписа при занижени финансови условия с мотив, че иска да се пробва в чужбина. Още тогава обаче двете страни си оставиха вратичка за връщането му на "Герена". В момента бившият национал все още е свободен агент. Той поддържа форма самостоятелно и често си пуска снимки как се е отдал на хобито си - риболов. Райнов изигра общо 54 мача във всички турнири за сезон и половина в Левски. В тях той отбеляза 1 гол. 

Очаква се до няколко дни да има развитие около това дали Мартин ще се завърне на "Герена". Ако това не се случи, то сините ще продължат да се оглеждат за друг вариант. 

Мач Телеграф: Помощниците на Феро също си тръгват, няма кой да води Ботев (Пловдив)

Екипът на Ферарио Спасов също ще си тръгне от Ботев. Дяснята му ръка Диян Божилов и треньорът на вратарите Лилчо Арсов също няма да работят повече при "канарчетата". При това положение няма никаква яснота кой ще води отбора в тренировките и в следващия мач, който е след паузата на националните отбори. 

Днес от 11:00ч. хора от управителния съвет на Сдружение ПФК Ботев ще дадат пресконференция, на която ще се коментира бъдещето на "жълто-черните", както и вариантите за нов треньор на отбора.

Тема Спорт: Парите за Спиерингс идват накуп

Левски ще получи накуп трансферната сума за Стайн Спиерингс. 24-годишният нидерландски халф бе продаден на втородивизионния френски Тулуза. Днес от този клуб трябва официално да обяват привличането му. За него на "Герена" ще получат много по-малко от исканите 500 хиляди евро, но поне ще се отърват от високата му заплата. В събота вечерта Стайн бе на трибуните на стадион "Мунисипал" и изгледа равенството 0:0 срещу Троа от шестия кръг на Лига 2. Той е във Франция заедно с двамата си агенти. За тях клубът прати частен самолет, който да ги вземе от София. 

В новия си отбор Спиерингс е гласен за заместник на Ибрахим Сангаре, който бе продаден за 9 милиона евро на ПСВ Айндховен. Тулуза започна слабо сезона в лига 2 - има само една победа след първите шест кръга. Собствеността на клуба обаче е сменена и целта е промоция в елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки