Сензациите в пресата: Левски се разминава с голям спонсор, Райнов подписа за година

Дузпата срещу Унгария била отменена заради 11 см, ЦСКА обмисля раздяла с Юрич, Нуно Рейш е без клуб и още…

Сензациите в пресата: Левски се разминава с голям спонсор, Райнов подписа за година

Сензациите в пресата днес, събота, 10 октомври 2020 година:

„Тема спорт“: Левски се разминава с голям спонсор

Един от потенциалните спонсори на Левски се е отдръпнал в последния момент и така сините остават в небрано лозе и с все така неясно финансово бъдеще. Букмейкьрската компания, която наливаше пари на "Герена" преди 7777.bg, е спряла преговорите си с настоящото ръководство на клуба не на финалната права, а на фотофиниша. Затова от Левски не поясняват какво става с анонсираните от Константин Папазов и Павел Колев договори, които трябваше да бъдат обявени до края на тази седмица. Такова събитие не се предвижда в близките дни. Не е ясно какво се случва с обявения от Тити още един голям спонсор, както и за двата по-малки. Но е факт, че в клуба свежи пари освен от кампанията с членските карти и някои дребни дарения няма, както и от подписаните няколко рекламни договори за по-скромни суми. Очакваше се, че Левски ще е със спонсор на екипите за гостуването на Славия. Мачът на "Овча купел" е в неделя, 18 октомври, По всичко обаче личи, че това няма да се случи. Така на „Герена" отново са в изходна позиция. Намирането на генерален партньор е от жизнена важност за клуба. Още повече, че Левски не успя да напълни касата си с продажба на играчи. Сините осъществиха само два изходящи трансфера. Още преди старта на сезона те пратиха Иван Горанов в белгийския Шарльороа. В началото на седмицата пък правата на Стайн Спиерингс бяха откупени от втородивизионния френски Тулуза. В местните медии се появи информация, че клубът е платил 500 хиляди евро за нидерландеца, но от Левски не потвърдиха дали сумата е такава.

„Мач Телеграф“: Райнов подписа с Левски за година
Халфът Мартин Райнов се завърна в Левски, след като се разбра с ръководството и подписа договор за една година. Футболистът бе играч на „сините“ до лятото, когато разтрогна и реши да си търси щастието в отбор в чужбина. След като не успя да направи трансфер зад граница, а Левски остана без тримата си основни полузащитници, собственикът на клуба Наско Сираков предложи нов договор на Райнов и той прие. Известно е, че близнаците Борислав и Радослав Цоневи бяха оперирани и ще бъдат няколко месеца извън строя, а Стайн Спиерингс бе продаден на Тулуза. Още вчера халфът мина задължителните медицински прегледи, а днес ще бъде официално представен. От вчера бившият национал вече тренира с отбора на Георги Тодоров. Мартин Райнов пристигна в Левски в началото на 2019 година. Със „синята“ фланелка той записа 54 мача и отбеляза 1 гол във всички турнири. Стандартната му позиция е вътрешен халф, но той може да играе и като централен защитник, като няколко пъти е бил и на този пост. Наскоро Райнов пусна своя снимка в социалните мрежи, на която бе на риболов с фланелката на Левски. 

„Мач Телеграф“: Нуно Рейш още е без клуб
Един от доскорошните футболисти на Левски - Нуно Рейш, продължава да няма отбор в момента. Той беше един от първите чужденци при „сините“, които напуснаха клуба по взаимно съгласие, след като се задълбочи пандемията от коронавируса. Португалецът, който играеше на „Герена“ като централен защитник, не се съгласи да си намали заплатата и логично си тръгна. Нуно Рейш е от академията на Спортинг Лисабон, като през кариерата си е играл още в Серкъл Брюж, Олянензе, Метц, Панатинайкос и Витория Сетубал. 29-годишният футболист има и швейцарски паспорт, тъй като е роден в Мюртен в алпийската страна. Последният му мач за Левски бе на 8 март тази година. Той продължава да си търси нов отбор, като желанието му е да е извън Португалия.

„Мач Телеграф“: Дузпата била изкарана навън заради... 11 см
Причината полският рефер Шимон Марчиняк да отмени дузпата за България и да отсъди пряк свободен удар на линията на пеналта са... 11 сантиметра. „Мач Телеграф“ научи, че полякът е споделил, че мачът не е бил труден, но е имало няколко трудни ситуации. В едната от тях ВАР променил нещата заради 11 см, било мнението на рефера, който на няколко пъти си навлече гнева на феновете на стадиона. Освен това полската съдийска бригада твърдяла, че след мача шефът на Българския футболен съюз Михаил Касабов влязъл при реферите, благодарил им за отличното съдийство и казал, че от българска страна няма претенции за нищо. 

„Мач Телеграф“: ЦСКА обмисля раздяла с Юрич
От ЦСКА сериозно мислят за раздяла с нападателя си Томи Юрич. Откакто е дошъл в София преди повече от година бившият национал на Австралия е участвал едва в 6 мача и започна като титуляр само срещу Етър във Велико Търново. И то единствено, защото Али Соу бе на трибуните заради гласения му трансфер в Дижон, който се провали в крайна сметка. Томи Юрич не бе картотекиран за Лига Европа, което е ясен знак, че Стамен Белчев няма да разчита повече на него. Освен това има прекалено много нападатели в тима - Али Соу, Ахмед Ахмедов, Тонислав Йорданов, Джером Синклер и Адарберто Пеняранда, така че няма място за тарана с хърватски корени.
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки