Пирин с официална позиция за напускането на Ива Уоърн

Вижте какво обяви собственикът на клуба

Пирин с официална позиция за напускането на Ива Уоърн

Собственикът на ФК Пирин (Благоевград) Пол Белогур изрази позицията си относно вчерашния трус в клуба, предизвикан от напускането на Ива Уорън. "Орлетата" разпратиха отворено писмо до представителите на медиите и привържениците на Пирин (Благоевград), което публикуваме без редакторска намеса:

 
„Уважаеми приятели, Emirates Wealth и Emirates Sports са изключително развълнувани от факта, че г-жа Ива Уорън приема ново предизвикателство в спортния живот на България. От тук нататък г-жа Уорън ще насочи всичките си усилия за развитието на женския футбол в България. Като председател на Комисията по женски футбол към Българския футболен съюз, тя ще има отговорността да развива успешно българския дамски футбол, както в страната, така и на международната сцена. За целта г-жа Уорън ще използва своята невероятна енергия и отдаденост, както ги използва преди 12 месеца, когато започна спасяването на ФК Пирин и предотврати изчезването му от картата на професионалния футбол. За да развива женския футбол в България, Ива Уорън ще впрегне любовта си към спорта, както и своите умения, благодарение на които създаде най-добрата и най-бързо развиващата се детско-юношеска академия в страната. Академията в родния Благоевград.

Футболен клуб Пирин, Emirates Wealth и Emirates Sports се гордеят с факта, че човек като Ива, който промени и модернизира клуба, реконструира Академията и извърши важни инфраструктурни промени в базите на клуба в последните 12 месеца, ще продължи да бъде част от нас. Ива имаше ключова роля за създаването на Пирин Лейдис – първият женски клуб, носещ емблемата на ФК Пирин.

Emirates Sports е собственик и на ТВ правата за излъчването на женското първенство по футбол. Това е нещо, с което ще подкрепим Ива в опитите да развива женския футбол и нещо, което ще бъде вдъхновение за младите момичета, за да започнат да се занимават с най-популярната игра.

Отдадеността на Ива Уорън в работата в Пирин (Благоевград), съчетана с отдадеността на ръководител в проекта, свързан с женския футбол е нещо, с което се гордеем.

Точно с Ива е свързано нашето желание да направим следващата крачка в развитието на женския футбол и този прекрасен спорт да стигне до всяко момиче или жена в България“. С уважение: Пол Белогур (ФК Пирин, Emirates Wealth, Emirates Sports)
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки