ОФИЦИАЛНО: Отмениха дербито на Югозапад

Битката за върха между Беласица и Вихрен няма да се проведе заради пандемията от COVID-19

ОФИЦИАЛНО: Отмениха дербито на Югозапад

На заседание на общински оперативен щаб в Петрич се взе решение да бъде отменена битката за върха в Югозападната Трета лига между Беласица (Петрич) и Вихрен (Сандански).

Общинският оперативен щаб прие  въвеждането на допълнителни противоепидемични и ограничителни такива на територията на община Петрич - считано от утре (22.10) до 05.11.2020 г.

Мерките, касаещи спортните мероприятия, са:

Отменя се предстоящата футболна среща между ОФК „Беласица“ Петрич и ФК „Вихрен“ Сандански, както и мачовете по стадионите в селата на община Петрич от „Б“ ОФГ – Струма 2.

Затварят се за тренировъчен процес двете спортни зали в Петрич. ДЮШ на ОФК „Беласица“ може да продължи тренировъчен процес на открито, но се забранява пътуване за футболни срещи.

Ето и всички решения*:

1. Създаване на организация и контрол за недопускане в обекти с обществено предназначение, търговски и други обекти, в това число общински учреждения, които предоставят услуги на гражданите на повече от 1 човек със защитна маска на лицето на 2,5 м2 площ с цел недопускане струпване на лица.


2. Да бъдат отменени всички организирани масови прояви на открито и закрито, в т. ч. чествания, сватби, кръщенета, празненства, състезания и др.

3. Всички събития, организирани по повод 108 години от Освобождението на Петрич, 100 години Петрички окръг и 95 години Петрички инцидент, да бъдат отменени.

4. Сключването на граждански бракове и кръщенета да се осъществява в присъствието на съответното длъжностно лице по гражданско състояние и гости в залата до 10 души, но при спазване на физическа дистанция от 1.5 м, както и всички противоепидемични мерки.

5. Провеждането на културни и развлекателни мероприятия /театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, актьорско и музикално изкуство/ да се организира до 30% от капацитета на залата при създаване на организация за спазване на физическа дистанция от 1,5 м между зрителите.

6. Затварят се за тренировъчен процес двете спортни зали в Петрич

7. Отменя се предстоящата футболна среща между ОФК „Беласица“ Петрич и ФК „Вихрен“ Сандански, както и мачовете по стадионите в селата на община Петрич от „Б“ РФГ – Струма 2

8. ДЮШ на ОФК „Беласица“ може да продължи тренировъчен процес на открито, но се забранява пътуване за футболни срещи

9. В заведенията за обществено хранене да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 м между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на една маса.

10. Осигуряване на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция от 1,5 м между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. Създаване на организация за еднопосочно движение на гражданите.

11. Задължително носене на защитни маски за лице от лицата на пазари, тържища и други сходни места.

12. Директорите на училища да преустановят достъпа на външни лица до физкултурните салони и спортните площадки в поверените им училища.

13. Затварят се клубовете на пенсионера и на инвалида на територията на общината с цел запазване на здравословното състояние на възрастните хора и лица с увреждания.

14. Въвеждане на засилен контрол от страна на всички компетентни структури (общини, МВР, ОДБХ, РЗИ, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда и др.) в контролираните от тях обекти и дейности и създаване на организаация за изпълнението на противоепидемичните мерки и контрола им.

*Протоколът от заседанието на Общинския оперативен щаб в Петрич е изпратен за сведение до г-н Бисер Михайлов, управител на област Благоевград и председател на Областен кризисен щаб, и до РЗИ -Благоевград за ВЪВЕЖДАНЕ на предложените временни противоепидемични и ограничителни мерки с тяхна заповед!
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки