ЦСКА няма право на грешка в Кърджали

Белчев пак ще ротира състава, Арда залага на скорост в атаката

ЦСКА няма право на грешка в Кърджали

Днес Арда приема ЦСКА в двубой от 10-ия кръг в Първа лига. Очаква се двубоят в Кърджали да е най-посетеният в кръга и има защо.

Домакините за първи път посрещат армейците на "Арена Арда" за първенство.

Те са в приповдигнато настроение, след като от началото на кампанията се справят доста над очакванията.

Тимът на Николай Киров-Белия влезе в кръга на 5-о място в подреждането, само на точка и позиция зад днешния си съперник.

При това след тотална смяна на политиката на клуба тази пролет, както и несгодите, настъпили в състава наскоро заради пандемията от коронавирус.

Срещу тях ще се изправи... човекът, написал история с Арда и класирал отбора за първи път в елита - Стамен Белчев, който сега е начело на ЦСКА.

И докато всичко за кърджалийци до момента изглежда повече от добре, то не така стоят нещата при червените. За тях ножът започна да опира до кокала и в съблекалнята трябва да е бил прожектиран филмът "Няма място за отстъпление".

Защото точно такава е ситуацията при столичани, след като в предишните пет шампионатни мача те не успяха да спечелят победа.

Да, ЦСКА е близо до лидера, но това не удовлетворява никой на "Армията", щом отборът не е на върха. В предишния кръг Арда не се даде на първия - Локо Пд, на "Лаута".

Затова и апетитът на отбора нараства. Николай Киров няма проблеми с наказани играчи. Аут е единствено лекуващият дълго време контузия Стойчо Атанасов. Треньорът няма да изневери на схемата 3-4-1-2. Той ще заложи на скоростта, която тимът има в атака.

Тя идва от Светослав Ковачев, Иван Коконов и Спас Делев. Именно те трябва да тормозят колебливата отбрана на столичани.

ЦСКА влезе в тежък ритъм от мачове, които идват един след друг. Треньорът Стамен Белчев е принуден да ротира състава. Той има достатъчен избор от играчи, особено в предни позиции.

Не така обаче стоят нещата в защитата. Срещу ЧФР Клуж си партнираха Вион, Антов, Матей и Мазику. Сега може да започне капитанът Занев. Шансове да стартира има и десният бек Турицов - всичко зависи от това дали е готов за 90 минути, след като дълго лекува травма.

Една от най-коментираните теми след поражението с 0:2 за Лига Европа в четвъртък е постъпката на Юнус Санкаре, който се разбесня след смяната си и изрита няколко бутилки. Ако сенегалецът бъде оставен резерва, то като плеймейкър ще действа Тиаго, а зад него ще са Юга и Жеферсон.

В противен случай Жеферсон отново ще е на пейката. На единия фланг ще се завърне Жул Кейта, а на другия ще действа Йомов. Това означава, че сред резервите ще са последните две попълнения Джером Синклеър и Адалберто Пеняранда. Атаката отново ще води Соу.

Време е ЦСКА да покаже характера, демонстриран немалко пъти този сезон. Червените обаче не бива да се вкарват в ролята на догонващи, която доста често им се налага да изпълняват. Време е те да демонстрират докрай качествата си.

Защото след редицата издънки визитата в Кърджали е удобен момент те да изпратят съобщение към опонентите си тип "Ние сме тук и трябва да се съобразявате с нас". Сега е моментът възпитаниците на Стамен Белчев да се възползват от катаклизмите в Лудогорец и недотам убедителните изяви на Локо Пд.

Арда - ЦСКА е мач, който има всички предпоставки да държи зрителите в напрежение. Затова и погледите днес в 17:45 часа ще бъдат насочени към Кърджали.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки