Стойчо Стоев: Проблемът при Лудогорец са централните защитнии

Бившият треньор на "орлите" даде мнение за случващото се в клуба

Стойчо Стоев: Проблемът при Лудогорец са централните защитнии

Бившият треньор на Лудогорец и Левски Стойчо Стоев коментира ситуацията в двата клуба. Той е на мнение, че несигурността в защита води до проблеми за "орлите" в групите на Лига Европа - те вече натрупаха две загуби.

"Хората в клуба най-добре трябва да са наясно дали има отстъпление или не. Възможно е да съществува такова, след като Лудогорец все пак винаги се е представял по-добре в групите, повечето пъти ги е преодолявал и е отивал в следващата фаза - тази на елиминациите. Сега това ще стане доста трудно, защото ги чакат сериозни мачове с Тотнъм. В Лудогорец има качество, но... Притеснителното е, че доста голове се допускат - и в предишните двубои бе така. В атака отборът стои добре, но в защита изпитва сериозни затруднения. В един момент се разби централната двойка бранители, има много ротации. Когато се намери стабилен дует, той трябва да се остави и да играе постоянно. Виждаме само смени - Терзиев и Моци, Вердон още не е влязъл в час, Са не е готов, Григоре е контузен. В тази зона имат много проблеми, а когато не ти е стабилна двойката централни защитници, е нормално да имаш затруднения. В момента Лудогорец лъкатуши в дефанзивен план. Целите на клуба в Европа са винаги и големи и процесът на адаптация на новите е скъсен, а това не е добре нито за играчите нито, за отбора", каза Стоев пред БНТ.

"Представянето на Лудогорец с чужди треньори не е по-добро от това с български. Даже с родни успехите в евротурнирите са повече. Ако на Генчев му дадат шанс, тепърва му предстои дълъг път. Времето ще покаже дали ще прогресира в професията", добави Стоев.

Той посочи, че на бъдещия треньор на Левски Славиша Стоянович ще му е много трудно. "Това, което чувам, е, че първата задача е клубът да оцелее. Трябват парични средства, а в тази пандемия е ясно, че трудно ще се намерят такива, за да има качествен отбор. Дано Левски да успее да оцелее. Славиша Стоянович има предимство, защото е уважаван от феновете. Дано резултатите му са по-положителни, но реалистичното е, че на този етап това трудно ще се получи. Ще трябва търпение към него, публиката ще му го даде. Но то няма да е безкрайно. Трябва да се намерят лостовете за задвижване на тази машина, за да заработи. А тя работи с пари, без тях е много трудно". 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки