С ЛЕКОТА! Тотнъм дойде, видя, поразходи се и надви Лудогорец с 3:1 (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Моуриньо показа респект към деветкратния ни шампион, пусна асовете си

С ЛЕКОТА! Тотнъм дойде, видя, поразходи се и надви Лудогорец с 3:1 (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

Българският шампион Лудогорец загуби третия си мач в груповата фаза на Лига Европа, след като фаворитът Тотнъм победи с 3:1 при гостуването си на "Хювефарма арена". 

Жозе Моуриньо показа респект към разградчани и пусна доста от титулярните си футболисти, начело с капитана Хари Кейн, а покрай британеца играха Гарет Бейл и Лукас Моура.

Гостите създадоха първата голяма опастност в срещата след само минута и половина. Уинкс подаде на дъгата за Гарет Бейл, той върна встрани за Моура, който копна топката и изведе зад защитата на Лудогорец Хари Кейн. Нападателят опита технично да прехвърли Пламен Илиев, но прати топката много неточно над напречната греда. 


В шестата минута Кейн обстрелва вратата на Пламен Илиев от 20 метра, но топката разтресе левия страничен стълб на Илиев.

В деветата минута Бейл обстрелва вратата на Лудогорец, но Пламен Илиев боксира и изби в ъглов удар, от който Тоби Алдервайрелд прати топката аут след удар с глава.

От корнер в 13-та минута дойде първият гол в мача. Моура центрира от ъгловия удар, а Хари Кейн се извиси и отблизо стреля с глава. Илиев опита да избие, но не успя и топката влетя във вратата му.

В рамките на няколко секунди в 20-ата минута "шпорите" направиха два пропуска. Първо Ло Селсо стреля технично с левия крак, но встрани. Последва изритването от аут на Илиев, но прати топката в краката на Моура. Бразилецът стреля силно, но опитът му профуча встрани от вратата на българския вратар.

В 32-ата минута гостите стигнаха до втори гол. Хари Кейн бе намерен вдясно на наказателното поле на "орлите" и спас по земя вляво намери Моура, който бе зад защитата на домакините и с левия крак отблизо вкара втори гол - 0:2.

"Орлите" реагираха веднага и в 34-ата минута можеха да намалят пасива си. Кешеру стреля силно от дъгата на наказателното поле, а топката рикошира в тялото на Алдервайрелд и премина доста близо край страничния стълб на Харт. Четири по-късно Дохърти центрира отдясно  към Бейл. Той върна успоредно с глава за Хари Кейн, но Илиев внимаваше и се намеси. Секунди по-късно стражът на българския тим отново се намеси добре след остър удар с десния крак на капитана на Тотнъм Кейн.

Пет минути след почивката българите върнаха едно попадение. Текпетей проби отдясно навътре и отправи удар с левия крак, но топката се отби в крака на Дайър, а зад него беше Кешеру, който с левия крак прониза Харт - 1:2.

В 52-ата Хари Уинкс намери с остър пас в наказателното поле на "орлите" Карлос Винисиус. Той бе оставен непокрит и отблизо пропусна да вкара трети гол. Три по-късно Мат Дохърти проби отдясно към полето на Лудогорец и сви топката вляво за Ло Селсо. Той шутира с левия крак, но встрани от българската врата.

В 61-ата минута Моуриньо замени Моура с Хюн-Мин Сон и това даде своите позитиви за гостите след само минута игра. Сон бе намерен от Холберг отляво и подаде успореден пас за Джовани Ло Селсо, който реализира третото попадение за гостите от английската столица. 

След 69 минути игра Янков бе намерен с прецизен пас вляво и заходи към вратата на Тотнъм. Пред него бе Алдервайрелд, който бе елиминиран с технично движение вдясно, ала последващият шут на младока бе много слаб и Харт спокойно улови. Миг по-късно Каули Оливейра пробва удар отляво, но ударът му също бе неточен.

В 73-ата минута Лудогорец бе близо да реализира втори гол. Доминик Янков комбинира перфектно с Каули пред вратата на Харт, а бразилският плеймейкър отправи силен удар с десния крак, но англичанинът спаси.

До края и двата отбора нямаха сериозни положения пред вратата на съперника и завършиха при непроменен резултат. Така Лудогорец остава последен в групата си без спечелена точка, докато Тотнъм събра шест пункта и продължава битката си за първото място с Антверп.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ЛУДОГОРЕЦ - ТОТНЪМ 1:3

0:1 Хари Кейн 13
0:2 Лукас Моура 32
1:2 Кешеру 51
1:3 Ло Селсо 62
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: Илиев, Недялков, Терзиев, Вердон, Ману, Анисе, Икоко, Баджи, Каули, Янков, Кешеру, 

Тотнъм: Харт, Доърти, Алдервейрелд, Уинкс, Дейвис, Ло Селсо, Дайър, Сисоко, Моура, Бейл, Кейн



90 - Край на мача!

85 - Текпетей пробва невъзможен удар от малък ъгъл

80 - Бъргвайн намери Сон в наказателното поле, но кореецът сгреши като реши да сваля топката вместо да стреля

66 - Късметът покри Илиев, след като Бергвайн стреля по земя, но неточно

62 - Гол за Тотнъм! Холберг пресече изнасянето на топката от Лудогорец, намери Сон, който пусна към Ло Селсо на празна врата

55 - Опасен изстрел на Ло Селсо от границата на наказателното поле, но топката минава встрани от целта

51 - ГОООЛ за Лудогорец! Текпетей стреля от дъгата на наказателното поле, топката отскочи високо и дойде отлично на левия крак на Кешеру, който матира Харт!

46 - Начало на второто полувреме. Текпетей влиза в игра за домакините от Разград

46 - Край на първото полувреме

45+1 - Една минута добавено време на първата част

39 - Удар на Хари Кейн, Илиев спасява отново! Вртата на Лудогорец е под постоянен обстрел

38 - Кейн с добър шанс да стреля с глава, но ударът му е слаб и Пламен Илиев улови.

32 - Гол за Тотнъм! Хари Кейн получи зад гърба на защитата и пусна перфектен пас към Лукас Моура, който на по-малко от метър пред вратата няма как да сбърка.

25 - Пламен Илиев спасява Лудогорец от втори гол след удар на Дохърти от няколко метра след разбъркване в наказателното поле 

19 - Лукас Моура също пробва късмета си с диагонален удар. Топката минава на сантиметри от целта.

19 - Ло Селсо с удар от границата на наказателното поле, но топката лети над вратата на Илиев.

13 - Гол за Тотнъм! Хари Кейн отбелязва своя гол номер 200 за отбора си след изпълнение на корнер и перфектно насочен удар с глава.

12 - Топката стига до Лукас Моура в наказателното поле, който стреля веднага, но ударът му е блокиран

9 - Коварно изпълнение на Гарет Бейл от пряк-свободен удар, но Пламен Илиев избива в корнер

6 - Греда за Тотнъм! Хари Кейн прати истински снаряд от над 20 метра, но топката се отбива в десния страничен стълб на Илиев!

2 - Хари Кейн изпуска страхотен шанс за Тотнъм! Капитанът на гостите бе изведен сам срещу Илиев, но прати топката високо над вратата с първото си докосване.

1 - Начало на мача в Разград!

0 - Исторически мач за капитана на Тотнъм Хари Кейн днес. Нападателят записва своя мач номер 300 за "шпорите".
 

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки